Abonnementsartikel

CompacTree er et kendt brand i juletræsbranchen, hvor stort set alle kender virksomhedens nette- og pakkemaskiner. For tre år siden fik virksomheden nye ejere, der i år fejrer deres treårs jubilæum i juletræsbranchen og som udstillere på Langesømessen.

CompacTree står bag to meget velkendte maskiner i juletræsbranchen, nemlig nettemaskinen NETOP og pakkemaskinen CT1500. Virksomheden blev grundlagt af Claus Thomsen, der i sin tid opfandt verdens første effektive maskine til netning og pakning af juletræer.

I 2013 indgik ejerne af de to virksomheder Rilesa ApS og Dansk Træemballage A/S (DTE) et samarbejde om at overtage CompacTree efter Claus Thomsen, og i juni 2013 var konstellationen af det nye CompacTree ApS på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejerskabet

Med det nye ejerskab blev udviklingen, fremstillingen og serviceringen af maskinerne fra CompacTree flyttet til Ribe hos virksomheden Rilesa Aps. Siden virksomhedens grundlæggelse i 1983 har Rilesas hovedproduktion været fremstilling af snedkerimaskiner til møbelindustrien. Bag virksomheden står i dag Jørn Foged, Morten Jepsen og Mads Heide, der er henholdsvis konstruktør/udvikler, direktør og chef for montage/service. Og det er disse tre mænd, der sammen med Søren Andersen og ejerne af DTE nu er ejerkredsen bag CompacTree ApS.

Ilddåb

Eftersom ejerskabet først faldt endelig på plads i juni 2013 havde de nye ejere kun ganske kort tid til at blive klar til at udstille på Langesømessen for første gang. Men klar blev de, og på Langesømessen 2013 kunne de udstille en Netop-maskine og en CT1500.

Med 25 solgte enheder blev debuten på messen en stor succes. Men succesen betød også, at de nye ejers indtrædende i branchen blev lidt af en ilddåb. Virksomhedens ansatte fik nemlig forrygende travlt, da produktionen af de 25 solgte enheder skulle klares fra sidst i august til midten af oktober. Der blev bogstaveligt talt arbejdet i døgndrift.

Udvikling og forbedringer

Siden produktionen af de første CompacTree-maskiner på fabrikken i Ribe er maskinerne blevet yderligere opdateret, udviklet og forbedret. På dette års messe på Langesø Gods er netningsmaskinen NETOP blandt andet blevet forbedret med et fornyet overtrykshjul og en ny model tragte.

- Det er tredje sæson med firmaet, og vi kan vist godt kalde det en succes. Vi er blevet taget rigtig godt i mod i branchen, og vi er rigtig godt tilfredse med salget af maskinerne og med den måde vi er kommet i gang med markedet på, siger en af ejerne af det nye CompacTree, Jørn Foged.