Abonnementsartikel

Agro Intelligence ApS er et nyt dansk udviklingsselskab stiftet på grundlag af Kongskilde Industries' Strategiske Udviklingsafdeling.

Det nye selskab udspringer af den strategiske udviklingsafdeling i Kongskilde Industries, som blev etableret for tre år siden. Virksomheden viderefører Kongskilde Industries' Strategiske Udviklingsafdelings projekter, men får mulighed for at operere mere frit som et selvstændigt selskab. Tidligere koncernudviklingschef Ole Green bliver administrerende direktør for et stærkt, håndplukket team, som skal danne grundlaget for den nye virksomhed.

Præcisionsjordbrug

Visionen for Agro Intelligence er at omsætte de nyeste teknologiske landvindinger og forskningsresultater til nyskabende og effektive løsninger til landmændene.

- Vi vurderer, at potentialet indenfor markmaskiner med fokus på præcisionsjordbrug og automatisering er betydeligt større, end vi endnu har set, siger direktør Ole Green og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Samfundet har behov for bæredygtige og effektive løsninger i markerne, og vi er overbevidst om, at vi kan tilbyde noget helt nyt og konkurrencedygtigt.

Agro Intelligence vil sælge sine produkter som en Original Equipment Manufacturer (OEM) til landbrugsmaskinproducenter. Det er især attraktivt for de firmaer, der er interesserede i de nyeste teknologier samt færdige løsninger. Ifølge pressemeddelsen bliver Agro Intelligences' produkter fleksible og nemme at tilpasse til kunders egne maskiner, så de kan sælge dem under deres eget firmanavn.

Tocifret millionbeløb

Det er forventet, at de første produkter kommer på markedet i løbet af de næste to år. Iblandt dem er Robotti (en modulopbygget robot-redskabsbærer-platform, der kan køre autonomt i korn, majs eller roemarker), som blandt andet benytter intelligente kamerasystemer, der identificerer planters position og forhindringer. Automatiseringsløsninger udviklet til robot-platformen kan endvidere benyttes på mere almene udbredte redskabstyper, og sikrer derved virksomheden et bredt kundegrundlag.

Det nye udviklingsselskab har til huse i Agro Business Parks Inkubator i Agro Food Park i Skejby. Her skabes et unikt, kreativt miljø af en række virksomheder inden for relaterede forretningsområder. Med naboer som blandt andet AgroTech og Seges, vil Agro Intelligence fremover indgå i dette stærke og veludbyggede rådgivnings- og videns miljø inden for landbruget.

Selvom landbrugsmarkedet er under pres, er der et stort potentiale i præcisionslandbrug, som løfter standarder for landbruget. Der er allerede investeret et tocifret millionbeløb i det nye selskab og dets projekter, men virksomheden søger fortsat flere interesserede investorer.