Abonnementsartikel

En Hawe-vogn på 43 kubikmeter er netop leveret til et dansk gods.

I sidste uge overdrog Flarup Maskiner A/S i Assens europas største sneglevogn - en Hawe ULW 4000 med 43 kubikmeter rumindhold til Rosenfeldt Gods på Sjælland.

En Fendt 939 bemandet med en frisk chauffør trækker den store sneglevogn, som skal køre korn fra to 40 fods Lexion 780 mejetærskere og ud til lastbilanhængere på fast vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aflæssekapaciteten er i sidste års høst i Mecklenburg målt til to minutter for korn og halvandet minut for raps. Hawe angiver selv kapaciteten til at være 1000 tons i timen eller cirka 24 kubik tørt korn pr. minut.

Vognen har en egenvægt på 12 tons. Hjulene er 750/60 R 30,5 Michelin Cargo BiB X, som kan tåle at køre med lavt dæktryk. Dermed sikres et lavt marktryk.

Vognen er opbygget med skifteladsramme og Hawe er i færd med at udvikle andre ladtyper - herunder roekasse, kartoffelkasse, majsoverlæssekasse, tiplad, møgspreder og gylletank.

Disse ladtyper findes i forvejen i Hawes øvrige produktprogram. Hawe er i Danmark mest kendt for sine holdbare og effektive maskiner, herunder sneglevognene ULW 2500 og ULW 3000 og græsfrakørselsvogne, som der kører adskillige af i Danmark.

Trækket på Rosenfeldts nye sneglevogn er hydraulisk affjedret og højdeindstilleligt. Derved kan der også lægges mere vægt over på traktoren, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Vognen er desuden udstyret med Digi vejesystem med otte vejeceller og tre kameraer. Overlæssesneglen med en diameter på 600 mm kan kippes, så den kommer helt tæt på lastbilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 2 store bundsnegle startes og stoppes helt vilkårligt via en hydraulisk aktiveret kobling i det mekaniske træk. Derved er det lettere at fylde de sidste hjørner i lastbilanhængeren uden risiko for overløb.

En let betjent rullepressenning og drejbare aksler er standardudstyr. Hawe har til sæson 2015 produceret i alt 15 af typen. Heraf en to-akslet med store hjul og 35 kubikmeter rumindhold.