Abonnementsartikel

Deutz-Fahr og Zetor traktorer får en hovedrolle til VM for islandske heste.

Når de islandske heste tølter ind til nogle af de mange konkurrencer til VM 2015 for islandske heste, der afvikles på Landsskuepladsen i Herning fra den 3. ? 9. august, så sørger HCP Danmark A/S for, at arrangørerne har det fornødne maskineri til at servicere både baner, heste og de mange gæster.

Som sponsor for arrangementet har firmaet nemlig stillet både knækstyrede minilæssere, traktorer og eldrevne ladbiler til rådighed for arrangørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et kæmpe arrangement

Dansk Islandshesteforening er landets største hesteforbund, men et verdensmesterskab er alligevel så stor en økonomisk og logistisk udfordring, at de nordiske lande er gået sammen om at arrangere VM 2015.

Rent geografisk faldt valget på Herning på grund af de de specielt gode bane- og staldforhold, men uanset om rammerne er i orden, kræver et så stort arrangement en hel hær af hjælpere og maskiner - nogle af sidstnævnte leverer HCP Danmark i form af traktorer af mærket Deutz-Fahr og Zetor, minilæssere og redskaber fra MultiOne og elbiler af mærket Club Car.

For HCP Danmark er det ikke noget nyt at støtte hestesporten med maskiner.

- Efter vi overtog importen af den smidige minilæsser MultiOne, der er en værdsat maskine hos mange hestefolk, er vi blevet meget involverede i aktiviteterne omkring heste og har eksempelvis også stillet maskiner til rådighed for Hest & Rytter i flere år. Derfor var det også naturligt for os at gå ind i VM 2015. De islandske heste og sporten omkring dem har udviklet sig markant i Danmark og resten af Europa inden for de seneste 30 år, og i takt med den udvikling efterspørger opdrætterne stadigt flere og bedre maskiner til deres daglige arbejde. Derfor er det logisk for os af vise vores maskiner i drift under arrangementet, siger Martin Hansen, der som produktansvarlig hos HCP Danmark i Krogager har ansvaret for at levere maskinerne

Nok at se på i Herning

Det er cremen af islandske heste, der kan ses i Herning. Nogle af hestene koster op mod en halv million kroner, så alt skal være perfekt, når deltagere fra cirka 20 forskellige lande dyster i de fem gangarter islandske heste har.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er både enkeltklasser, og klasser hvor flere gangarter indgår i bedømmelsen. En af tilskuernes yndlingsdiscipliner er tølt i pas-væddeløb, hvor rekorden for 350 meter på 25 sekunder. Det svarer til 50 kilometer i timen, og så skal banerne være helt perfekte for, at hestene ikke risikerer at komme til skade.