Abonnementsartikel

I juni blev der indregistreret 156 maskiner over 30 kW, og de røde fra Case IH ligger i top både hvad angår mærke og model.

Efter et par måned, hvor antallet at nyregistrerede traktorer har været faldende har markedet nu igen fået moment. I juni blev der indregistreret 156 traktorer over 30 kW, og sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på syv enheder.

Også sammenlignet med sidste måned er der sket en stigning, oven i købet en ganske imponerende en af slagsen på hele 48 enheder. Det viser tal fra ND Data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case IH på førstepladsen

De røde maskiner fra Case IH indtager førstepladsen i denne måneds oversigt over flest nyregistreringer med 39 enheder, hvilket svarer til 25 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenlignet med juni måned sidste år er det en stigning på fire enheder, og sammenligner man med maj 2015, så er det en stigning på ikke mindre end 26 enheder.

Andenpladsen indtages ligesom sidste måned af New Holland, der i juni har fået nyregistreret 30 enheder, hvilket svarer til 19,2 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på otte enheder, og sammenlignet med maj 2015 er det et fald på to enheder.

På denne måneds tredjeplads ligger John Deere, der indtog førstepladsen i sidste måned. I juni 2015 har John Deere fået nyregistreret 24 enheder, og det svarer til 15,4 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på syv enheder, og sammenlignet med maj 2015 er det et fald på ni enheder.

Populær puma

Kigger man på, hvilke modeller, der er blevet nyregistreret flest af i juni er det igen Case IH, der er i front. Case IHs Puma 230 er månedens mest populære model med 13 nyregistreringer. Også modellen på andenpladsen er en Puma, nemlig Puma 160 med syv enheder.

Tredjepladsen er delt mellem Claas Arion 650, New Holland T7.270 og Valtra T213 med hver seks nyregistreringer i juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

År til dato

Foreløbigt har traktormarkedet i 2015 været med store udsving måned fra måned. I alt er der fra 1. januar 2015 til 1. juni 2015 nyregistreret 916 enheder. Sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der blev registreret 951 enheder, er det er det et fald på 35 enheder.

Fra januar til juni er det New Holland, der tegner sig for flest nyregistreringer med 194, mens John Deere er på andenpladsen med 181 enheder og Case IH på tredjepladsen med 134 enheder.

Traktorregistrering, juni

Case IH: 39 stk.

Claas: 7 stk.

Deutz-Fahr: 3 stk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fendt: 7 stk.

John Deere: 24 stk.

Massey Ferguson: 21 stk.

New Holland: 30 stk.

Valtra: 21 stk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zetor: 2 stk.

Andre mærker: 2 stk.

I alt: 156 stk.