Som jeg har sagt så mange gange før, så er det utroligt, som tingene hurtigt kan ændre sig. Her gik jeg og hyggede mig ved tanken om, at vi i år heldigvis ikke skulle til at finde nyt personale, da både Georgina og Yuri begge havde sagt, at de ikke agtede at flytte andre steder hen, men være her til næste sæson. Stor var min forbavselse da også, da Yuri kom for at underskrive sin nye kontrakt, men i stedet meddelte, at han agtede at søge et andet job i Canterbury. Det var fire uger før, han skulle rejse fem uger til Brasilien på ferie i begyndelsen af april. Det viste sig siden, at to andre par, der arbejdede på en farm cirka en times kørsel fra os, også fra Brasilien, gjorde det samme. Da de var Yuris venner, har der vist været lidt planlægning med i spillet. Jeg var lidt stødt over, at han gjorde det så sent på sæsonen, da det er svært at finde gode folk så sent i sæsonen, som jo slutter ved udgangen af maj.

Produktionsmæssigt havde vi et fald på seks procent her på Okaramio Valley Farm, mens vores søn, Frederik, , som sharemilker i Long Valley, producerede 26 procent mere end året før. Selv om det lyder af meget, var det lidt under, hvad han havde håbet, da han jo malkede cirka 80 køer mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her på Oki var jeg godt tilfreds med vores produktion alt taget i betragtning, og det er den andenhøjeste produktion, vi har haft. Desværre er mælkeprisen blevet ved med at rasle ned og er i skrivende stund 4,40 dollars pr. kg. mælketørstof, næsten det halve af hvad vi fik sidste år. Det har betydet, at der stadig ikke er blevet stukket en spade i jorden, hvor vores nye malkestald skal bygges, da Tony mener, det er for risikabelt at gå i gang med for tiden. For Frederik betyder det et år mere med den gamle stald, som ligger upraktisk i den ene ende af farmen. Sådan er livet - tingene går ikke altid som planlagt.

Bølgerne gik højt i det lille hjem, da Tonys spareideer gik for vidt i mine øjne. Han meddelte mig, at der ikke var penge til at goldbehandle køerne i år. Det havde jeg svært ved at sluge, da jeg af erfaring ved, at uanset hvad man gør, så vil der være mellem fem og ti procent af køerne, som får yverbetændelse cirka 14 dage efter, de er blevet goldet. Det betyder igen en masse ekstra arbejde for både mig og vores personale, da alle køerne bliver nødt til at blive tjekket for yverbetændelse, mindst to gange efter goldningen. Desuden skal alle dem, der får yverbetændelse, tages ud og behandles over flere dage.

Da Tony og jeg jo også skal af sted til Europa på en kombineret jersey-konferencetur og ferie og skal være væk i seks uger, så kunne jeg bare ikke overskue at skulle stå med alt det også.

Læs hele artiklen i Bovi som udkommer fredag d. 17 juli.

Har du abonnement på bladet kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.