Abonnementsartikel

Israelske RMH Lachish Industries Ltd. er begyndt at producere konventionelle trailere til og med 24 m3 i Polen til det europæiske marked.

Siden 1956 har israelske RMH Lachish Industries Ltd. produceret fuldfoderblandere i Israel. Nu er pladsen dog blevet for trang, og man er derfor begyndt at producere konventionelle trailere til og med 24 m3 i Polen til det europæiske marked.

Den nye fabrik betyder ekstra produktionskapacitet, nemmere tilgang til kvalificeret arbejdskraft og de europæiske underleverandører af stål og teknologi, kortere leveringstid til det europæiske marked og sparede transportomkostninger i forhold til levering med skib og efterfølgende blokvogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske importør HCP Danmark A/S har for længst været på en "inspektionstur" til den polske fabrik. Både for at hilse på nøglepersonerne og for at danne sig et overblik over den nye fabriks kvalitetsnormer. Ydermere blev den første sending vogne udsat for en ekstra inspektion før levering ? og alt var OK.

Martin Hansen, HCP Danmark, er på flere områder glad for den nye fabrik.

- Vi kan få leveret vognene meget hurtigere, end når der er en skibsfragt imellem os, og det tager mig ikke mere end ca. 7 timer at smutte til Polen for at kvalitetskontrollere en ny sending vogne, inden de leveres. Det fremmer forretningsgangen betydeligt.

Kvalitet

Vognene opfylder alle kvalitetskrav til metalarbejdet, finish og også malerarbejdet er absolut i topklasse. - Og selvfølgelig er det som det skal være. Polske fabrikker har jo i mange år fremstillet landbrugsredskaber for alle de store leverandører af landbrugsmaskiner, siger Martin Hansen.

Selvom prisen på en fuldfodervogn ikke burde være den eneste afgørende faktor, når mælkeproducenterne vælger ny fuldfodervogn, så er det en vigtig faktor. Også her glæder det HCP, at fragtomkostningerne bliver lidt mindre, for det kompenserer for den generelt stigende pris på verdensmarkedet for f.eks. stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan stadigvæk levere en veludrustet trailer med moderne vejeboks, 2 udfodringsluger osv. for under 1 krone pr. ko pr. dag ved 5 årig leasing og 150 køer, siger Martin Hansen.

- Og det er vigtigt, for det ved mælkeproducenterne, at de nemt kan tjene hjem igen ved nøjagtig vejning og optimal blanding af deres fuldfoder, så det, der er i foderplanen, rent faktisk også er det, som dyrene får serveret, og også er blandet optimalt, så foderoptagelsen bliver optimal.