Abonnementsartikel

Arla har indgået et såkaldt joint venture med Juhayna, der er det største mejeri i Egypten.

I går aftes underskrev Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla, en samarbejdsaftale med det store egyptiske mejeri Juhanyna. Aftalen blev underskrevet i Kairo, og underskrivelsen blev overværet af Egyptens ministre for handel og investeringer.

Mejeriselskabet Juhayna producerer UHT-mælk, yoghurt, drikkeyoghurt og juice til hele Egypten. Til gengæld har selskabet stort set ingen produktion af smør, ost og fløde, hvilket er Arlas spidskompetence i Mellemøsten og Nordafrika. Derfor indgår Arla og Juhayna nu et joint venture.

- Det er et rigtig godt match. Juhayna har landsdækkende distribution, og vi konkurrerer ikke i de samme kategorier. Nu får vi sammen et bredere sortiment, som styrker begge parters forretning, siger regionsdirektør Rasmus Malmbak Kjeldsen, som er ansvarlig for Arlas forretning i Mellemøsten og Afrika.

Juhayna ejer 51 procent af det nye joint venture selskab, mens Arla ejer 49 procent. Til gengæld skal Arla varetage den daglige ledelse af virksomheden, der skal markedsføre og sælge Arlas produkter. Med tiden er det også planen at selskabet skal etablere lokal produktion i Egypten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har bygget hele vores forretning i Mellemøsten op gennem samarbejde med lokale partnere. Vi er i Arla rigtig gode til få succes med joint-ventures, og det er en forretningsmodel, vi vil bruge til at etablere os i andre afrikanske markeder, siger Rasmus Malmbak Kjeldsen.

Han vurderer, at der fra starten vil være 40-50 ansatte i det nye joint venture, og han forudser, at medarbejderstaben inden for det næste år eller to vil komme op over 100.

Det nye joint venture selskab får navnet ArJu Food Industries og forventes at påbegynde sine salgsaktiviteter i oktober i år. Med det nye joint venture selskab forventer Arla at nå en omsætning i Egypten på cirka 700 millioner kroner i 2020.