Abonnementsartikel

- Der er generelt for meget teori og for lidt praksis i det, vi præsenteres for fra Christiansborg, siger Jammerbugt Kommunes borgmester.

Borgmester Mogens Gade (V) i Jammerbugt Kommune har ifølge Bæredygtigt Landbrug inviteret den nye fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen (S) på besøg for, at hun i praksis kan se, hvordan kommunen vil udforme husdyrgodkendelser på basis af reelle målinger i stedet for modelberegninger.

Borgmesteren siger til Maskinbladet, at han ikke er i tvivl om, at kommunen overholder lovgivningen:

- Landbruget er et erhverv på lige fod med andre erhverv og skal derfor have godkendelser ud fra konkrete og faktuelle tal. Det er det, vi har gjort med husdyrgodkendelsen. Der er generelt for meget teori og for lidt praksis i det, vi præsenteres for fra Christiansborg. Skal vi have nogle fornuftige rammevilkår, er vi nødt til at sørge for, at Christiansborg vågner op. Der er for meget snak og for lidt handling. Vi vil gerne snakke med ministeren om faglighed, miljø og erhvervsudvikling, siger Mogens Gade til Maskinbladet.

Mange eksempler

Han forklarer, at der er mange eksempler på, at målinger i virkelighedens verden giver helt andre resultater end modelberegninger fra et laboratorium eller en embedsmand i et ministerium:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis man vil et erhverv, er man nødt til at erkende, at hvor modelberegningerne er totalt misvisende i forhold til et erhvervs udviklingsmuligheder, give det god mening at basere sine beslutninger på virkeligheden. Det gælder også, hvis virkeligheden viser, at et område er for følsomt til landbrug. Jeg har en god kollega, der siger, at "hvis der er forskel på kort og terræn, så følg terrænet". Og hvis der er forskel på modelberegninger og faktuelle tal, så skal man følge tallene af hensyn til erhvervet og udviklingen i Danmark generelt, siger Jammerbugts borgmester, der sammen med sin bror har etableret et lille vådområde, hvor målinger af udledningen tegner et helt andet billede end modelberegningerne.