Far og søn går all-in på velfærd med nybyggede stalde.

af THEA KVIST FELDBAK

Det nye soanlæg på Nørregaard ved Suldrup i Nordjylland kan i disse dage fejre sit et års fødselsdag, for i juli i fjor blev det nye anlæg til 750 søer taget i brug. Her et år efter har slagtesvinestalden fået en gennemgribende renovering. I det gamle anlæg var der full-line produktion med 360 søer.

Fælles for begge stalde er, at velfærden for dyrene i allerhøjeste grad har været omdrejningspunktet for alle de valg der er blevet truffet i forbindelse med byggeriet.

Fremtidssikret bedrift

Nørregaard ejes af Bent Mathiasen, men sostalden drives til dagligt af sønnen Ole Mathiasen, som på sigt skal overtage bedriften i et generationsskifte. Ud over far og søn arbejder også Ole Mathiasens kone, Sanne Mathiasen, i stalden sammen med en medarbejder i fleksjob foruden yderligere tre staldmedarbejdere. Desuden er der en fastansat i marken, der dog også hjælper til i stalden, når der er brug for en ekstra hånd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da vores forhenværende staldanlæg efterhånden var godt slidt ned og ikke længere levede op til de mange krav, der er kommet til staldindretning, besluttede vi os for at bygge et helt nyt staldanlæg, siger Ole Mathiasen og fortsætter:

- Når man bruger 25 millioner på et nyt staldanlæg, så skal det fremtidssikres så godt som muligt, så vi har bygget til løse søer i farestalden, i alt 408 farestier delt ud på seks sektioner, fortæller Ole Mathiasen om stalden, der er opført af Gråkjær.

Du kan læse mere om den velfærdsstalden i det nye Hyo der udkommer fredag den 3. juli.

Hvis du har abonnement på bladet, kan du allerede nu læse artiklen her.