Abonnementsartikel

Den nye generation af Turbofarmere har været på tegnebrættet i en længere periode, men nu er den første kommet ud og køre i Danmark. Det er ikke blot en fornyelse, men en helt ny serie der er blevet skabt og den nye maskine kører i Kvong ved Varde.

Den økologiske mælkeproducent Kristian Therkildsen blev den første i Danmark, der købte den nye model af Merlo´s Turbofarmere P42.7 med PTO.

Maskinen bruges til en variation af opgaver og netop alsidigheden var en afgørende ting for købet. Maskinen kører på to ejendomme og betjenes af flere ansatte. Opgaverne varierer lige fra læsning, blanding af foder, kørsel af mixervogn mellem gårde, halmstrøning med Jeantil bugseret halmstrøer, muge ud og meget mere.

- Jeg skulle bruge en alsidig læssemaskine og fik anbefalet Merlo af en bekendt. Jeg begyndte at se mig omkring og så den nye Merlo Turbofarmer første gang på Agromek. Jeg så også på andre mærker, men Merlo passede bedst til mine behov. Jeg havde en frontlæsser traktor før, men Merloen er meget mere snild at komme rundt med, og løftehøjden kan frontlæssere ikke hamle op med. Jeg bruger Merloen til at trække og køre min mixervogn mellem mine to gårde og kan hurtigt skifte mellem mine maskiner med hitch krogen. Den bruges derudover til at læsse, muge ud, stable halm, strø halm og jeg har generelt meget arbejde til den. Med PTO på læssemaskinen kan jeg klare en masse forskellige opgaver, og i det hele taget kan jeg være meget fleksibel. Merloen magter opgaverne jeg har til den og jeg er tryg ved den service jeg får fra importøren, siger Kristian Therkildsen, der erøkologisk mælkeproducent i Kvong.

Løftehøjde

Løftehøjden i den nye Merlo TF klasse er syv og ti meter. Løftekraften er 3800 kg og 4200 kg. Motorene er på 122 og 156 hestekræfter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Merlo har brugt de mange års erfaring kombineret med kundefeedback, til at udvikle den nye serie af Turbofarmere. 42.7 har en løftekapacitet på 4,2 ton fra nul til syv meter. Modellerne har Eco Power Drive (EPD), som standard. EPD kontrollerer den elektroniske motorstyring sammen med hydrostaten, der gør det muligt at sænke motoromdrejninger og bevare hastigheden. Foruden at reducere brændstofforbruget med op til 18 procent giver det en bedre dynamisk nedbremsning af maskinen.

Patenteret sikkerhedssystem.

CDC, der er et patenteret sikkerhedssystem, genkender automatisk redskabet på teleskoparmen og viser belastningsdiagrammet på et display i kabinen. Føreren informeres således i realtime om belastningen for det valgte redskab. Til displayet kan også tilkobles kameraer monteret på bommen og bag på maskinen.

Mekanisk PTO er tilgængelig på alle modeller i den nye Turbofarmer serie. Med PTO bliver teleskoplæsseren mere alsidig og kan anvendes til mange opgaver, som der normalt kræves en traktor til. PTOén kan køre med både 540 og 1000 omdrejninger.

Variabel transmission .

For de kunder, der har ekstraordinært stort kraftbehov eksempelvis til at trække store vogne eller udføre hårdt arbejde med maskinen, kan modellerne leveres med CVT variabel transmission. Den hydrostatiske transmission har to arbejdsområder. Accelerationen fra 0 til 40 km/t sker uden gearskift, derved opnås en maksimal momentoverførsel fra den kraftige dieselmotor til hjulene. CVT giver samtidigt op til 12 procent mere trækkraft ved lave hastigheder.

Kabineaffjedring og boom sideshift tilbydes til alle modellerne. Side shift er patenteret sideforskydning af bommen. Føreren kan fra kabinen således sideforskyde materialet der løftes. Side shift er meget anvendeligt ved stabling af eksempelvis paller og halmballer, hvorved der undgås afstand mellem emnerne.