Danish Crown har gennem en længere periode oplevet en højere tilførsel af slagtesvin end ventet. Derfor kan Danish Crown nu tilbyde mellem 40 og 50 af de afskedigede slagteriarbejdere i Ringsted et job på et nyoprettet deltidshold, der kommer til at arbejde 32 timer om ugen.

- Det er utroligt positivt, at vi nu står med den udfordring. Vi håber helt naturligt, at en stor del af de opsagte medarbejdere har mod på at arbejde på deltid. På den måde kan vi få reduceret antallet af afskedigelser yderligere, for der er allerede over 22 medarbejdere, der har fået job i vores Japan-afdeling, siger Søren F. Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet i Ringsted havde før tilpasningen kapacitet til at slagte 54.000 grise om ugen. Det tal skulle efter planen være reduceret til 34.000, men med det nye deltidshold vil kapaciteten i Ringsted fremover være 36.000 grise om ugen med mulighed for at slagte op til 41.000 grise om ugen, hvis der er grise til det.

Lille vækst

Efter en længere årrække med konstant nedgang har Danish Crown det sidste halve år oplevet en lille vækst i tilførslen af slagtesvin. De seneste måneder har der været ca. 10.000 ekstra grise om ugen.

- Vi begynder at tro på en stabilisering i tilførslerne, og så har vi brug for flere hænder på slagterierne. Gennem nogle uger har vi derfor diskuteret forskellige muligheder med vores medarbejdere i Ringsted. En af løsningerne var at slagte 10 timer om dagen på en fire dages uge, men den model fravalgte medarbejderne, så derfor har vi nu valgt at oprette et deltidshold, siger Søren F. Eriksen.