100 kroner pr. so pr. år. Det er omtrent, hvad Torben Brøchner har hævet sit dækningsbidrag med om året, efter han ved juletid i fjor begyndte at sælge efterbyrden fra sine i alt 800 søer. Penge, som hos langt de fleste ryger lige i gylletanken.

- Samlet set regner vi med at salget af efterbyrderne kommer til at give mellem 50- og 70.000 kroner ekstra på bundlinjen om året, fortæller Torben Brøchner, svineproducent i Diernæs ved Haderslev.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ingen ekstra arbejde

Torben Brøchner får 15 kroner pr. kg for efterbyrderne, og med en vægt på tre kg i gennemsnit giver det et ganske fornuftig resultat.

Der er ikke meget ekstra arbejde forbundet med at samle efterbyrderne ind. Over hver so bliver der hængt en plasticpose op sammen med sokortet, når soen indsættes i farestalden, så er den klar til brug, når soen farer.

- Vi har meget fokus på vores faringer og overvåger søerne nøje, og derfor er det nemt for os at indsamle efterbyrderne med det samme, inden de ryger i gyllekanalen. Og man skal jo oftest have fat i dem alligevel, så det betyder ikke noget, om man skal smide dem i en pose eller i gyllen, siger Torben Brøchner.

Du kan læse mere om salg af efterbyrd i det nye Hyo der udkommer fredag den 3. juli.

Du kan allerede nu læse artiklen her.