Abonnementsartikel

Eva Kjer Hansen bliver fødevare- og miljøminister. Det lægger op til et voldsomt internt slagsmål i ministeriet.

Den havde næppe nogen uden for Lars Løkke Rasmussens hjerne set komme. At slå fødevarer og miljø sammen i samme ministerium er nærmest at tigge om ballade, og det kommer til at kræve en meget stærk minister at løse den opgave.

Om Eva Kjer Hansen magter det, kan kun fremtiden vise, men hun er sat på en opgave, der nærmest fordrer en form for politisk skizofreni. Samtidig er det et signal fra en ny regering om, at for fødevaresektoren bliver det fremover lettere at trænge igennem i forhold til at sikre bedre produktionsforhold, hvor urimelige miljøkrav ikke længere kan spænde ben for udviklingen af erhvervet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prøvet det før

Eva Kjer Hansen har tidligere været fødevareminister fra 12. september 2007 til 23. februar 2010, så hun kender på forhånd til opgavens kompleksitet, men hun har stukket hovedet i løkken ved også at skule have miljøet med under same hat.

Maskinbladet tør allerede nu forudse en stribe af forargede og negative reaktioner fra diverse miljøorganisationer, mens landbruget sandsynligvis ser med stor tilfredshed på det nye ministerium.

Maskinbladet vil senere på dagen, når regeringsgrundlaget er offentliggjort klokken 12, redegøre for regeringens planer på landbrugs- og miljøområdet, men vi tør allerede nu spå om, at randzonerne og gødskningsreglerne vil blive gjort til fokusområder.