Abonnementsartikel

På Sortkildegaard ved Kirke Såby på Midtsjælland er maskinparken blevet opgraderet med tre nye traktorer fra John Deere.

Sortkildegaard har erhvervet sig tre udgaver af den populære 6R-serie fra John Deere: 6150R, 6195R samt seriens topmodel, 6215R. Og de tre nye traktorer får ikke lov til at holde stille, da en mangfoldig pallette af arbejdsopgaver venter dem.

- Vi er en meget alsidig virksomhed, lyder det fra indehaver af Sortkildegaard, Martin Knudsen. Han er syvende generation på gården, som udover dyrkning af 675 hektar jord også har 240 malkekøer og 16.000 æglæggende høns, slagtesvin, maskinstation, entreprenørvirksomhed samt et større jorddeponi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvor de fleste landbrug i dag lægger hele deres fokus på eksempelvis planteavl, forsøger vi at bevare alle de forretningsområder, som kendetegner det traditionelle landbrug. Denne strategi gør os mindre følsomme overfor udsving i markederne, og det giver naturligvis også flere opgaver til vores maskiner, forklarer Martin Knudsen.

Design og brugervenlighed

På traktorsiden har maskinparken de sidste syv år udelukkende bestået af John Deere, og Martin Knudsen kører i dag på tredje generation af de grønne maskiner.

- At vi kører John Deere her på Sortkildegaard skyldes traktorernes design, brugervenligheden og ikke mindst gensalgsværdien, lyder det fra Martin Knudsen.

- Og så driftsikkerheden, naturligvis. Jeg går meget op i rettidig omhu, og det gælder både vores maskiner og ikke mindst kommunikationen mellem os og forhandleren. På de områder er vi meget tilfredse med John Deere, forklarer han.

Det er salgskonsulent Claus Hekkel Larsen fra Maskincenter Sjællands Holbæk-afdeling, som har stået for leveringen af de tre nye John Deere 6R-traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De er alle udstyret med den trinløse AutoPowr-gearkasse, affjedret TLS-foraksel og affjedret kabine, hvor de to største er udstyret med den nye CommandArm med 10-tommers betjeningsdisplay.

- Den nye CommandArm er i øvrigt magen til den, du finder i de større 7R og 8R-modeller, hvilket gør det nemt for traktorførerne at skifte maskine, lyder det fra Claus Hekkel Larsen.

JD FarmSight

Martin Knudsen har desuden valgt at lade sine tre nye John Deere 6R-traktore udstyre med ISOBUS, AutoTrack og med mulighed for at anvende John Deeres FarmSight-løsninger.

- Det bliver vores debut med John Deeres AMS-løsninger, og det glæder vi os rigtig meget til at få implementeret i driften, lyder det fra Martin Knudsen.

De tre nye John Deere 6R-traktorer kommer i øvrigt godt selskab, når de en sjælden gang holder stille. I maskinhuset på Sortkildegaard står nemlig i forvejen to John Deere 8R-serie, en 7530 samt en 6630.