Abonnementsartikel

Både prisen på svin og søer falder denne uge.

Den øjeblikkelige temperatur på det europæiske marked for svinekød indikerer, at det kan blive en prismæssigt kølig sommer. Det er højst usædvanligt, for sommeren plejer - sammen med tiden op til jul - at være det tidspunkt på året, hvor efterspørgslen er størst.

- Lige nu er det svært at finde lyspunkter i landende omkring os, så derfor prøver vi så vidt muligt at afsætte vores produkter på markederne udenfor Europa. Vi har en bredere markedsadgang end de fleste af vores konkurrenter, og den håber vi at kunne profitere af i den nuværende situation, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Det er en kombination af en række faktorer, der lige nu påvirker markedet negativt. Stik mod prognoserne så stiger produktionen af svinekød i øjeblikket i Europa. Samtidig har det kolde forår i specielt Mellem- og Nordeuropa resulteret i et markant lavere forbrug af svinekød end normalt for årstiden.

Sideløbende kæmper en del europæiske slagterier fortsat for at finde afsætningskanaler til det kød, de tidligere eksporterede til Rusland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Indkøberne i industrien sidder i vid udstrækning på hænderne lige nu. Når forbruget samtidig er lavere end normalt, opstår der ikke overraskende et tryk på salgssiden, forklarer Søren Tinggaard.

Det er specielt på forender og dermed også kamme og nakker, at der er pres på prisen i øjeblikket. Afsætningen af skinker sker til let faldende priser, mens det britiske baconmarked og salget af kamme og midterstykker er mere stabilt.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 4,80 kroner pr. kg for søer.