Abonnementsartikel

Rimmerhus Maskinforretning er ny forhandler af de amerikanske Mustang-minilæssere.

Med mere end 100 år på bagen er der visse ting, der slet ikke er til diskussion hos virksomheden Rimmerhus Maskinforretning A/S midt imellem Herning og Ringkøbing. En af de helt afgørende ting er, hvad der får lov til at optræde i produktprogrammet. Det har holdt et hul i sortimentet åbent længere, end indehaver Henning Lund Andersen egentlig brød sig om.

- Nu er hullet lukket med forhandling af Mustang-minilæssere. Jeg har længe kunnet se, at vi manglede nogle læssemaskiner i den lille ende, og vi har også fået flere tilbud om forhandling af maskiner. Det var bare mærker, som kvalitetsmæssigt ikke matchede det, vi ønsker at arbejde med, fortæller Henning Lund Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er gule amerikanere så rullet ind i Rimmerhus og har lukket gabet i maskinprogrammet. Det er Scantruck A/S i Skive, der er dansk importør af Mustang. Da Henning Lund Andersen fik en solid snak med produktchef Carsten Frederiksen, faldt tingene hurtigt i hak.

Kig på komponenterne

- Jeg er selv uddannet landbrugsmaskinmekaniker, og alle andre i firmaet har også den faglige uddannelse på plads. Både jeg selv og mine medarbejdere har altid arbejdet meget med motorer og hydraulik. Derfor kan vi godt få øje på forskelle. Og vi kunne jo hurtigt se, at Mustang er et kvalitetsprodukt. Man kan nøjes med bare at kigge på de komponenter, der anvendes i maskinerne, siger Henning Lund Andersen.

Hos Rimmerhus Maskinforretning er Mustang blevet den lille i selskab med firmaets øvrige forhandlinger. Langt overvejende handler det om maskiner til landbruget, og de store mærker er Massey Ferguson og Fendt.

- Men der er absolut plads også til Mustang. Det er der jo også ude i staldene, hvor maskinerne er helt ideelle på grund af deres kompakthed og store manøvredygtighed. Vi har allerede afviklet flere demonstrationer af Mustang, og vi har flere i kalenderen hen over sæsonen, siger Henning Lund Andersen.

Først lærling - så ejer

Geografisk breder Rimmerhus Maskinforretning sig helt fra Silkeborg i øst til Vestkysten. På den anden led fra Brande i syd til Limfjorden i nord. Når det gælder landbrugstraktorer, holder virksomheden sig dog inden for andre forhandlergrænser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning Lund Andersen blev ejer af Rimmerhus Maskinforretning for 28 år siden. Men han gjorde sin entre allerede for 43 år siden som 17-årig lærling med ambitioner om at skrue i landbrugsmaskiner. Efter at være udlært, blev han værkfører, indtil han købte firmaet. I starten var det med to mand på lønningslisten. I dag har Rimmerhus Maskinforretning 22 medarbejdere.