Der er godt nyt for Hedegaard Agro. Den seneste rapport fra VSP viser nemlig, at Hedegaard agros foderstrategi præsterer bedst i forhold til produktionsresultater og -værdier, når det både bliver sammenholdt med kontrolfoder og blandinger fra de øvrige producenter, oplyser producenten i en pressemeddelelse.

Resultatet for Hedegaard agros smågrisefoder lå som den eneste foderstrategi over indeks 100 for produktionsværdien af foderet med indeks 102, og var ifølge producenten desuden signifikant bedre end alle andre foderstrategier fra de øvrige foderstofvirksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det medfører ifølge VSP's afprøvning en bedre produktionsøkonomi og en tilladt merpris på foderet på 15 kroner pr. 100 kg. i forhold til den pris, som foderet rent faktisk blev solgt til.

Lad grisene bestemme

Chefkonsulent for svine- og fjerkræsektoren Erik Dam Jensen fra Hedegaard agro er ikke bleg for at komme med sin forklaring på det flotte resultat.

- Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har et princip om "back to basics" og fremstille foder, som dyrene viser god ædelyst på og derfor fremmer deres vækst. Det giver alt andet lige altid den bedste værdi for kunden, forklarer Erik Dam Jensen i pressemeddelelsen.

Hedegaard agro oplyser, at de er i tæt dialog med kunderne, og svineproducenterne giver nogle gange udtryk for, at de er nødsaget til at fokusere benhårdt på selve foderprisen og dermed mindre på produktionsværdien for at overleve i et presset marked. Det får nogle landmænd til at vælge billigere foder, men det kan ifølge Erik Dam Jensen ofte være en forfejlet strategi.

- Landmanden skal sørge for at fremme grisens vækst bedst mulig for derved at sikre maksimal udnyttelse af foderet, og derfor er foderet det helt forkerte sted at spare, fordi grisen er den ultimative test på, hvilket foder der klarer sig bedst, siger Erik Dam Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at naturligvis kan foder købes for dyrt, men der vil altid være positive resultater knyttet til at sikre den rette kvalitet til den fase eller det vægtinterval, som grisen skal præstere i. Den hemmelige ingrediens må med andre ord være, at der altid er stor gevinst ved hele tiden af have fokus på de basale behov hos dyrene.