Det europæiske marked for fersk svinekød kæmper i øjeblikket på to fronter, for at få afsætningssituationen til at bedres. Både det triste vejr over Nordeuropa og en kommende ferieperiode sætter markedet under pres.

- Vejret er vendt tilbage til det ustadige i Nordeuropa, og samtidig er der en stor tilførsel af svin og dermed udbud af kød på markedet. Det giver os et pres på vores ferske udskæringer skinker, forender, bove og nakker, der alle sælges til let faldende priser, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da de tyske delstater begynder deres ferie allerede i den kommende uge, og vi derfor reelt er på vej ind i feriesæsonen, der er lavsæson afsætningsmæssigt, må vi forvente at presset kan øges de kommende uger, fortsætter han.

De små lyspunkter ligger overvejende udenfor Europa, men det samlede billede melder om et marked, hvor udbuddet ligger over efterspørgslen.

- Afsætningen af kamme og brystflæsk er modsat mere stabil. Vi har god efterspørgsel på midterstykker til Australien, backs til Storbritannien og bryst til Kina, der sammen med det faste salg til Japan lægger en god bund under disse produkter, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,80 kroner pr. kg og 5,20 kroner pr. kg for søer.