Abonnementsartikel

Advokat Hans Sønderby Christensen er så tæt på at garantere en sejr i Gødningssagen, som hans ansvarsforsikring tillader det.

Det er ikke ofte, at man får en garanti fra en advokat, men på Bæredygtigt Landbrugs sommermøde, som blev afholdt på Åkjær Gods i går, var det snublende tæt på, at advokat Hans Sønderby Christensen garanterede en sejr i den store gødningssag.

Sagen skal indledes, når det bliver afgjort, hvorvidt gødningsreglerne skal suspenderes, mens sagen verserer. Den afgørelse, om den såkaldte opsættende virkning, bliver afsagt fredag den 26. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi skal vinde sagen, og det skal gå stærkt

Hans Sønderby Christensen

- Jeg kan ikke garantere, at vi vinder opsættende virkning, men jeg kan garantere - så meget som min ansvarsforsikring tillader det - at I får lov at gøde meget mere, når vi er færdige med gødningssagen, sagde Hans Sønderby Christensen til de fremmødte ved Bæredygtigt Landbrugs sommermøde.

Hans Sønderby Christensen har ført en række sager mod Staten for Bæredygtigt Landbrug, og senest stod han for sagen om opsættende virkning ved Landsretten i Viborg.

- Jeg er meget tilfreds med, hvordan sagen gik, og efter processen og vidneforklaringerne i retten, er vi nu lysår tættere på målet og tættere på en sejr, sagde Hans Sønderby Christensen.

Opsættende virkning

Ved sommermødet gennemgik Hans Sønderby Christensen de juridiske krav, der skal opfyldes, hvis Bæredygtigt Landbrug skal vinde sagen om opsættende virkning, mens den helt store gødningssag føres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræves blandt andet, at man skal have en god sag, og at det kan medføre irreversible konsekvenser, hvis der ikke bliver givet opsættende virkning. Hans Sønderby Christensen forklarede, hvordan man i retten havde redegjort for disse ting, og der var ingen tvivl om, hvad advokaten selv mente om sagen.

- Hvis det er muligt at få opsættende virkning, så får vi det, sagde han.

Fredag den 26. juni bliver det afgjort, om der bliver givet opsættende virkning. Den afgørelse kan få store konsekvenser for resten af gødningssagen, for hvis der gives opsættende virkning, er der lagt op til, at gødningssagen hurtigere kommer for retten, end hvis der ikke gives opsættende virkning. Advokat Hans Sønderby Christensen understregede ved mødet alvorligheden af sagen, da han forklarede, at de reducerede gødningsnormer kan spille en afgørende rolle, når det handler om de individuelle landbrugs trussel om konkurs.

- Vi skal vinde sagen, og det skal gå stærkt, sagde Hans Sønderby Christensen.

Ifølge Bæredygtigt Landbrug deltog omkring 500 mennesker i sommermødet, og de kunne lide, hvad de hørte. Da Hans Sønderby Christensen afsluttede sin timelange tale, blev han mødt af et stående bifald fra salen, der uden tvivl venter med spænding på afgørelsen fredag den 26. juni.