Der skal nu ryddes op i lageret af brugte maskiner hos Jøla Maskincenter, som vil skære forretningen til gennem en større omstrukturering, som blandt andet skal skærpe fokus på lokalområdet.

Det betyder blandt andet, at indehaver Jan Bilstrup vil nedsætte flowet af brugte maskiner i den fremtidige forretningsmodel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har derfor sat det nuværende lager til salg hos Herning Maskinauktion A/S.

Jan Bilstrup opfordrer derfor til, at rigtig mange kommer og byder på maskinerne og få en god oplevelse den 27. juni, når maskinerne kommer under hammeren.

- Herning Maskinauktion A/S og Johannes Jensen er et besøg værd og er blandt andet kendt fra tv-serien Under Hammeren, fortæller Jan Bilstrup.

Satser lokalt

- Vi vil satse mere lokalt og fortsat betjene landmændene i vores område. Og de få maskiner, vi tager i bytte, bliver solgt her fra pladsen, for vi vil ikke længere fare ud i landet for at handle, siger Jan Bilstrup.

Det betyder blandt andet, at salgsstyrken skæres ned fra de nuværende fire til en eller to, og samtidig vil medarbejdere få nye arbejdsopgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu har jeg titel af salgschef, men skal også i fremtiden skrue i maskiner og fakturere timer, fortæller han.

Forhandlinger fortsætter

Jøla Maskincenter fortsætter med Massey Ferguson-forhandling, Hardi Servicepartner, Lely Partner og MI-programmet med blandt andet Kuhn.

- Bortset fra minimeret brugthandel vil vores salgsafdeling fortsætte uændret, siger Jan Bilstrup.

Jøla købte i december 2014 Brædstrup Mini Motor, der har fået sin egen selvstændige afdeling i Jøla med hovedvægt inden for have- og park segmentet.

- Mini Motor er med til at dække kapacitetsomkostninger i den fremtidige forretningsmodel, forklarer Jan Bilstrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krisen kan mærkes

Baggrunden for de store ændringer hos Jøla er, at der i det seneste trekvarte år har været en afmatning i landbruget som følge af Ukraine-krisen.

- Det betyder, at landmændene ikke handler ret meget, og derfor er det svært at opretholde vores store beredskab. Vi troede, vi skulle vokse i starten af 2014, men det viste sig at være for tidligt at geare op, og derfor gearer vi ned, siger Jan Bilstrup.

Han understreger, at virksomheden på ingen måde er i færd med at lukke ned.

- Vi omstrukturerer bare for at tilpasse os en ny virkelighed, siger Jan Bilstrup.