Abonnementsartikel

Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen vil ikke på nuværende grundlag tage stilling til, om der efter valget skal rejses anklage mod Mette Gjerskov for at have overtrådt Ministeransvarlighedsloven, men det skal undersøges.

Erling Bonnesen fra Venstre vil efter et valg have undersøgt, om der i loven om randzonerne er begået så store fejl, at der er tale om, at den daværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) kan stilles til ansvar efter Ministeransvarlighedsloven for at have vildledt Folketinget.

Mette Gjerskov gav Folketinget det klare indtryk, at alle berørte lodsejere kunne få kompensation. Men i virkelighedens verden er omkring halvdelen af dem helt udelukket fra at få kompensation, fordi deres vandløb slet ikke er omfattet af vandplanerne. De kan ikke få kompensation, da det vil være i strid med EU-reglerne om statsstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Makværk

- Sagen viser, at Randzoneloven er noget makværk. Det har vi påpeget adskillige gange, og fra Venstre skal der igen lyde en klar opfordring til, at få fjernet Randzoneloven. Det er en alvorlig anklage, der rejses mod Mette Gjerskov for at overtræde Ministeransvarlighedsloven, men jeg er ikke juraekspert. Jeg forholder mig derfor alene til randzonerne. Kommer der andre oplysninger frem, må vi forholde os til det i det nye Folketing og få sagen undersøgt. Landmændene har ikke fået den kompensation, de var stillet i udsigt med løfter fra ministeren. Jo før loven kommer væk, jo bedre, siger Erling Bonnesen til Maskinbladet