Abonnementsartikel

Der er godt nyt til svineproducenterne denne uge: Svinepriserne stiger med 20 øre.

Det gode vejr har nu endelig fundet vej til Nordeuropa, og det smitter i et vist omfang af på det europæiske marked for fersk svinekød.

- Når solen skinner, så lægger det ret hurtigt en hånd under priserne på nakker, bove og produktionskød, men vi skal have en længere periode med grill-vejr bredt over det nordlige Europa, før det kan løfte priserne, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det britiske baconmarked er stabilt, og samtidig er der en god efterspørgsel på kamme og skinker, som kan sælges til let stigende priser.

- Lige nu bliver der virkelig lagt arm mellem indkøbere og sælgere. Det, der meget vel kan blive afgørende for prisudviklingen i de kommende uger, er størrelsen på lagrene rundt omkring, og i den sammenhæng kommer vejret i Mellem- og Nordeuropa formentlig til at spille en afgørende rolle, siger Søren Tinggaard.

Efterspørgslen fra landene uden for Europa er ganske pæn i øjeblikket. Afsætningen til Japan er stigende, mens der er et godt salg til både Kina og Australien.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,80 kroner pr. kg og 5,40 kroner pr. kg for søer.