Abonnementsartikel

Maskindemonstrationer udgør som altid en stor del af programmet til Borgeby Fältdagar. I år er det blandt andet fokus på mekanisk bekæmpelse ukrudt samt hvedeedtablering.

Landbrugsmessen Borgeby Fältdagar har traditionelt et stærkt fagligt program, hvor især maskindemonstrationerne spiller en væsentlig rolle. Hver demo varer cirka 40 minutter, og undervejs kommenterer og forklarer kyndige teknikrådgiver funktionerne i de forskellige maskiner.

Bekæmp ukrudt

I år vil der blandt andet blive lagt et stort fokus på mekanisk ukrudtsbekæmpelse. Hvis man driver et økologisk landbrug, er der begrænsede muligheder, når det kommer til fjernelse af ukrudt. På Borgeby vil blive demonstreret nogle af de forskellige mekaniske metoder, der kan fjerne ukrudt. Specifikt drejer det sig blandt andet om radrensning og ukrudtsharvning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På pladsen kan du få svar på, hvordan de forskellige værktøjer virker, og hvilken effekt de har. Borgeby har nemlig allieret sig med Per Modig og Henrik Nätterlund, der er rådgivere ved HIR Scania, og som begge har stor erfaring med mekanisk bekæmpelse af ukrudt.

Hvede

En anden nyhed på årets messe er en særlig demonstration af maskiner til etablering af hvede. I september sidste år blev der etableret vinterhvede med syv forskellige metoder og maskiner, og nu kan de besøgene på messen se resultatet.

Arrangørerne forklarer, at de vil vise mangfoldigheden af de systemer, der er findes til etablering af en afgrøde, blandt andet no-tillage, strip-tillage, reduceret jordbearbejdning og et plovbaseret system. Resultaterne kan man se sammen med maskinerne som køre ved parcellerne med de respektive afgrøder, sådan at man kan se maskinerne i arbejde.

Samtidig med maskindemonstrationerne vil der blive kommenteret af kyndige rådgivere, der vil dele ud af deres erfaringer med de respektive systemer.

Hvededemonstrationerne varetages af Camilla Persson og Marcus Willert, HIR Skåne.