Abonnementsartikel

Landbrugsselskaber skal huske at registrere sig i Det Offentlige Ejerregister hvis de vil undgå bøder.

Rådgivningsvirksomheden LandboNord minder om, at landbrugsselskaber, som endnu mangler at blive registreret i Det Offentlige Ejerregister, risikerer bøder, hvis de ikke bliver registreret inden på mandag den 15. juni.

Et af de steder, hvor man mærker, at fristen nærmer sig, er hos LandboNords advokatkontor, LN Advokater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange selskaber er blevet stiftet i forbindelse med ejerskab af landbrugsvirksomheder, men nye regler betyder, at stort set samtlige selskaber skal registres i Det Offentlige Ejerregister inden på mandag, ellers kan man risikere bøder, fortæller advokat Klaus S. Rasmussen.

Formålet med ejerregistret er at skabe større offentlighed omkring alle virksomhedernes ejerforhold, og fristen for at blive registret hos Erhvervsstyrelsen har varet fra den 15. december 2014 og til på mandag den 15. juni 2015. Op til deadline er LN Advokater blevet kontaktet af flere landmænd, som skal have de sidste detaljer på plads.

- Der er lidt travlt i øjeblikket. Typisk hjælper vi med at sikre, at registreringen bliver gjort efter ejerbogen, så registreringen bliver gjort korrekt. Desuden er vi også opmærksomme på de selskaber, som vi selv har været med til at stifte, siger Klaus S. Rasmussen.