Abonnementsartikel

I weekenden er der dyrskue i Thisted, og arrangørerne melder om god opbakning fra udstillerne.

Lørdag 13. juni afvikler LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug det årlige dyrskue på dyrskuepladsen i Thisted, og den endelige udstillerliste fortæller om et tilfredsstillende antal kvæg- og erhvervsudstillere, siger Susanne Thomsen, koordinator for dyrskuet.

177 stk. kvæg

Udstillingen af malkekvæg tæller 129 mod 142 i 2014. I udstillingen af malkekvæg er der 17 helt unge kvier, som indgår i et nyt tiltag, nemlig en Derby-konkurrence. Kvierne møder ind igen om to år som 1. kalvsko, hvor de så bedømmes igen og dyster om en pengepræmie. Og for første gang i Danmark udstilles en malkeko af racen Fleckvieh. Det er Jens Andersen fra Hurup Thy, som ejer denne ko. Kødkvægsudstillingen omfatter 48 dyr mod 44 i 2014.

Hesteudstillingen omfatter samme antal som sidste år med 10 Dansk Varmblod og 1 Haflinger. Niveauet tegner lige så flot som sidste år, hvor hele fem Dansk Varmblods hopper blev udtaget til deltagelse på Eliteskuet på Vilhelmsborg, heraf tre med 24 point.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hør om VM i pløjning

Den store maskinudstilling er som altid et besøg værd, og LandboUngdom har en stor stand, hvor de viser og fortæller om VM i pløjning 2015, der afholdes 3. og 4. oktober i Thy. Også i år sættes der stort fokus på det grønne område med naturpleje og jagt. Her er steges vildtkød på grill og uddeles smagsprøver, fortæller Kim Jørgensen, formand for dyrskueudvalget.

I det store telt midt på pladsen er der 11 arbejdende værksteder med f.eks. pileflet, knipling og sjaler af mink.

Hesteshow

Dagen igennem er der aktiviteter og underholdning på hele pladsen, og programmet afsluttes med et hesteshow ved Svankjær Efterskole og til sidst "Katrinelund", Mors, som kommer med deres flotte heste af racen Dansk Varmblod.

Kim Jørgensen glæder sig til dyrskuet, hvor land og by mødes, og også til fredag inden dyrskuet, hvor der som optakt til dagen er "Landbruget i børnehøjde" fra kl. 9.00 til 14.00 med besøg af 2.300 børn fra Thy og Mors.