- Afrika har et enormt vækstpotentiale i landbrugsmaskinsektoren og vores mission på det afrikanske kontinent er at bidrage med løsninger til, hvordan landbrug skal drives til alle afrikanske landmænd, udtalte Agco-chefen for Europa, Afrika og Mellemøsten, Rob Smith, i forbindelse med åbningen af Agcos første Future Farm ved Lusaka i Zambia.

Vision

Agcos vision for den nye fremtidsfarm i Zambia er at bidrage til at udviklingen af bæredygtig fødevareproduktion, og til at øge landbrugets afkast ved at bruge ressourcer mere effektivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farmen er på 150 hektar, og skal fungere som demonstrationslandbrug. Jorden er opdelt i parceller, der tilsået med en bred vifte af afgrøder. Markerne bliver naturligvis bearbejdet, tilsået og høstet med landbrugsmaskiner fra Agco. Ejendommens faciliteter inkluderer et teknisk/mekanisk læringscenter, samt læringscentre for kornproduktion og for fjerkræ.

- Da det forventes at Afrikas befolkningstal vil stige til to milliarder i 2050 er behovet for bæredygtig, holdbar mekanisering og uddannelse, samt inspiration til kommende generationer, sådan at de også bliver en del af landbrugssektoren, større end nogensinde, siger Rob Smith.

Uddannelse

På Future Farm vil uddannelser give kursister viden om, hvordan man på bedst mulig vis producerer proteinrige afgrøder, hvordan man opbevarer korn og hvordan man anvender landbrugsteknologi med højst mulig præcision.

Ifølge Rob Smith sigter uddannelser og træningen på Future Farm mod storstilet, kommercielt landbrug.

- For os indebærer bæredygtig mekanisering at vores produkter er designet med Afrika i tankerne. Det betyder at vi bygger vores produkter på kontinentet, og understøtter vores produkter og kunder lokalt med reservedele fra vores nye logistikcenter i Johannesburg, siger Rob Smith.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu bor der cirka 200 personer i det lille samfund på Future Farm. Der er ansat 40 medarbejdere og gennem et samarbejde med 4H er 60 børn ved at lærer, hvordan man dyrker køkkenhaver. I 2015 er der tilsået 70 hektar, og de afgrøder, der høstes er blandt andet majs, sojabønner og solsikker.

Agco

Acgo blev grundlagt i 1990, og er blandt andet synonym med traktorer af mærkerne Fendt, Massey Ferguson og Valtra.