Abonnementsartikel

Den 1. juni bød Erhvervsskolerne Aars velkommen til Ulf Givskov Bender, der er ny uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen.

Ulf Givskov Bender, 33, er netop tiltrådt som ny uddannelseschef for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars. Med en fortid i Forsvaret, hvor han blandt andet har arbejdet som sagsbehandler og med ledelse og pædagogik, er Ulf Givskov Bender godt rustet til jobbet som uddannelseschef.

Han er rolig af sind, og så er han omtrent lige så fascineret af de store maskiner, som står på værkstederne på skolen, som hans 5-årige datter, der ellers associerer hans professionelle hverv med andre store maskiner, nemlig forsvarets flyvemaskiner.

- Jeg ved godt, du synes flyvemaskiner er store, men de maskiner, jeg skal arbejde med nu, har hjul, der er højere end far, lød den billedlige og meget entusiastiske forklaring til hans store datter i forbindelse med ansættelsen i Aars.

Stor udfordring

Ulf Givskov Bender er vant til et team på seks mand og nu har han ansvaret for 30. Og det er en stor udfordring, erkender han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en stor udfordring. Men jeg glæder mig meget til det. Jeg bryder mig meget om at arbejde med udvikling af individer og tror på, at det enkelte menneske skal mødes der, hvor det enkelte menneske er, fortæller han.

Han har meget erfaring med udviklingen af pædagogiske redskaber, både på lavpraktisk-niveau og på det højteknologiske plan.

Ydmygt fortæller han, at netop den erfaring og hans store interesse for understøttelsen af den enkeltes læring, har gjort, at han så sent som torsdag, den 28. maj, fik overrakt Forsvarsakademiets uddannelsespris, sammen med sit gamle team.

- Jeg tror, den erfaring jeg har med at arbejde pædagogisk og udviklingsorienteret med ledelse, vil komme mig meget til gavn i det her job. Mange af de ansatte på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen har været her i mange år, og har opbygget et kæmpe kendskab til branchen. Derfor er jeg ikke nervøs for at mangle netop det kendskab. Min opgave består jo i at udvinde det potentiale, de her medarbejdere hver især har, og sætte deres kompetencer i spil på den rigtige måde, udtaler han smilende og fortsætter:

- Jeg glæder mig helt vildt og det afskrækker mig ikke, at jeg ovenikøbet starter på et tidspunkt, hvor vi står over for at implementere den nye reform.

Efterspurgte svende

Selvom der er nok at tage fat på, er det ikke nemt at fjerne smilet fra hans læber, og hvorfor skulle man også det. Det bliver nærmest større, jo mere samtalen drejer sig om udfordring, og ender helt oppe ved ørerne, da han kommer ind på den konjunkturændring, entreprenør-branchen står overfor:

- Jeg tror, der kommer til at ske rigtig meget inden for entreprenør-branchen, og det betyder formentligt at efterspørgslen på svende stiger, så vi skal holde fast i de unge menneskers drøm om at blive entreprenørmaskinmekanikere, for branchen får brug for dem i fremtiden, afslutter han.

Ulf Givskov Bender er 33 år og bor i Vammen sammen med sine kone, Margit, der er sygeplejerske. Sammen har de to piger på 1 og 5 år.