Abonnementsartikel

Sprøjtegiganten samarbejder med de australske myndigheder for at finde en løsning på problemet med resistent ukrudt.

Af Mads Blenker

De næste fem år skal sprøjtevirksomheden Bayer arbejde sammen med den australske myndighed Grains Research & Development Corporation (GRDC), og sammen skal de forsøge at komme resistent ukrudt til livs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bayer har fortæller, at partnerskabet har til formål at give landmænd teknologien til at håndtere resistent ukrudt og til at støtte bæredygtigheden i moderne planteavl.

Partnerskaber indeholder også et akademisk program, som skal give de australske forskere bedre muligheder for at tilegne sige mere viden om resistent ukrudt.

Og når det netop er resistent ukrudt, som man vælger at fokusere på, skyldes det, er det er et meget stort problem.

- I Australien alene, er det estimeret, at landmændene mister mere end tre milliarder australske dollars om året på grund af resistente og dårligt kontrolleret ukrudt. Vi ser dette som en vigtig mulighed for at tackle denne udfordring, og vi vil tilføje så mange værktøjer til den integrerede ukrudtsbekæmpning som muligt, siger Richard Clark, der er chef for Grains Research & Development Corporation i Australien.

Bayer meddeler, at en stor nedgang i investeringer i ukrudtsbekæmpningsforskning og udvikling i løbet af de seneste årtier, har skabt et stort hulrum i teknologien. Der er ikke udviklet bekæmpningsmetoder over de seneste 20 år, og det reducerer landmandens muligheder for at kontrollere resistent ukrudt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den stigende resistens er til fare for landbruget på verdensplan. Nye løsninger er en prioritet for vores forskning, og udfordringerne i disse problemer er for store, til at de kan løses af en enkelt virksomhed, et universitet eller et enkelt land. Vi har brug for et netværk af partnere, som har forskellige specialer. Vores partnerskab med GRDC og australske universiteter er et godt eksempel på et globalt netværk, som vil levere rigtige fremskridt til australske landmænd, siger Axel Trautwein, der er Head of Small Molecules Research hos Bayer CropScience.