Abonnementsartikel

Den 17. og 18. juni præsenterer DLG og Sejet Planteforædling fremtidens planteavl på arealerne hos Sejet ved Horsens.

Det er nu tredje gang, at DLG og Sejet sammen arrangerer DLG Innovation, og såvel landmænd som rådgivere er meget velkommen til at hente inspiration til de kommende års planteavl. Adskillige af succeserne fra tidligere år går igen, men der er naturligvis også nye indslag.

- Vi har forberedt et nyt tiltag, som mange har efterspurgt, idet vi har anlagt dyrkningsforsøg i sorterne Benchmark, Substance, KWS Irina og RGT Planet. I forsøgene fokuserer vi på gødningsstrategier, svampebekæmpelse og vækstregulering/trimning. Kom og se hvilken kombination, der er bedst, siger seniorkonsulent Anders Green Hansen, DLG, der er overbevist om, at de besøgende vil få mange brugbare indtryk med hjem.

Et andet aktuelt emne er tidlig såning, og det gav anledning til, at vi i sensommeren valgte at etablere en række parceller den 28. august. Der er flere sorter indenfor vinterhvede og -byg. Kom og oplev, hvordan de har udviklet sig.

Begge dage på DLG Innovation vil der være guidede ture til demoparcellerne, hvor de besøgende kan høre mere detaljeret om sorter og effekten af gødning, planteværn mv. Det er naturligvis også muligt at gå rundt på egen hånd og plukke viden lige der, hvor det giver mest værdi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Deltager igen i år

Planteavler Michael Levy, Kalsbøl Gods, tager til DLG Innovation igen i år, for han vil ikke gå glip af de mange spændende informationer, som bliver præsenteret.

- I år vil jeg - med den verserende N-sag - kigge nærmere på resultater med tildeling af kvælstof i efteråret, fortæller Michael Levy, der synes, det er givende at se med egne øjne, hvordan tingene tager sig ud.

- Det er meget værd, for selvom vi skal spare på ressourcerne, så er det vigtigt ikke at spare de forkerte steder, tilføjer Michael Levy.

Tid og sted

DLG Innovation løber af stablen den 17. og 18. juni på Sejet Planteforædling, Nørremarksvej 67, 8700 Horsens.

Åbningstider: 17. juni kl. 12.00-21.00. 18. juni kl. 09.00-16.00.

DLG?s mange leverandører er også med til eventen.

Det er gratis at deltage, og tilmelding er unødvendig.