Det Europæiske marked for fersk svinekød er stadig præget af, at vejrguderne ikke for alvor kaster deres kærlighed over Europa. Især det manglende opsving i temperaturerne giver et trægt marked, hvor grillsæsonen stadig bliver efterspurgt.

- Det europæiske ferskkødsmarkeder står fortsat i et vadested. Kalenderen nærmer sig sommer, men vejret er fortsat ikke rigtigt til grill. Vi har en vanskelig afsætningssituation for bove, forender og skinker, hvor der sælges begrænsede mængder med pres på priserne til følge, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kødmarkedet præges af en lille efterspørgsel, som sætter afsætningen en smule under pres. Visse delstykker finder fornuftigt salg på trods af det manglende grillvejr.

- Markedet for nakker er mere stabilt, men heller ikke med stærk efterspørgsel. Vi har en god afsætning af kamme og bryst, hvor der er god efterspørgsel, mens salget af backs til det engelske marked forløber stabilt, siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa meldes der om stabil afsætning til både Japan og Kina. Det kinesiske marked fortsætter med en fornuftig efterspørgsel, modsat er Hongkong vanskeligt med meget lidt efterspørgsel.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 5,20 kroner pr. kg for søer.