Det er nu, der skal søges, for at sikre mejetærskerne ikke bliver stoppet af politiet i høsten - sådan gør du.

Efter at Trafikstyrelsen har genåbnet for dispensationer, så er det nu du skal igang med at søge, for at være sikker på, at du roligt og trygt kan kører på de danske landeveje med din bæltemejetærsker i høsten 2015.

Klik ind på landtrafik.dk og ansøg om dispensation for dit bæltekøretøj, så du roligt kan køre på vejene til høst.

Bæltemaskiner som har mulighed for dispensation skal opfylde følgende:

Den første meter bælte må lastes med 8.000 kg, den næste meter med 7.000 kg og den tredje meter med 6-000 kg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Reglen gælder for begge sider samtidig, således at hvis bæltet er to meter lang, er den tilladelig bæltelast 8.000 kg + 7.000 kg = 15.000 kg for begge bælter.

Både bælter og hjul

Hvis der både er bælter og en hjulaksel på eksempelvis en høstmaskine, gælder ovenstående regel og totalvægten kan komme op på 32.000 kg - dog begrænset af 6-400 kg pr meter, målt fra forreste punkt, hvor bæltet rører jorden til centrum af den bageste aksel.

Se billede: Det vil sige, at hvis bæltesektionen er eksempelvis tre meter lang (A-mål), og der er fem meter fra forreste berøringspunkt på bælteundervognen til bagerste aksel (B-mål), så ser regne stykket sådan ud:

8.000 kg + 7.000 kg + 6.000 kg = 21.000 kg. Hvis den bagerste aksel må laste 10 ton, så bliver den tilladelige totalvægt 31.000 kg.

Dermed er reglen om maksimalt 6.400 kg pr. meter er dermed ikke overskredet da:

6.400 kg x 5 meter = 32.000 kg.

Angiv tid

På landtrafik.dk findes skemaet, som skal sendes med mail til Trafikstyrelsen, og der skal man også angive de antal dage, man benytter bæltemaskinen i løbet af et år, samt hvilke kommune, maskinen skal køre i.

Desuden skal man komme med et skøn på de antal kilometer, som maskinen tilbagelægger i løbet af sæsonen på de forskellige ruter, som maskinen tager.

Klik HER og kom direkte til dispensatationen.