Man kender endnu ikke det præcise besøgstal, men dyrskueudvalgets formand Jonna Bach vurderer dog, at der var mindst lige så mange publikummer som sidste år, der var et godt år.

- Vi er meget tilfredse med, hvordan dyrskuet er forløbet i år, og det er skønt at opleve så mange publikummer, som går herfra med en god oplevelse. Vi håber, at byboerne har fået en god snak med de mange landmænd, og dermed fået indblik i, hvad dansk landbrug står for, udtaler hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Giv os rammevilkår, der matcher der, vi kan

Borgmester Mogens Gade havde også lagt vejen forbi dyrskuet fra morgenstunden, hvor han holdt åbningstalen. Her understregede han, at landbruget er et meget værdifuldt erhverv i Jammerbugt Kommune.

- I Jammerbugt Kommune er landbruget et af vores vigtigste erhverv, men vi har det svært pga. urimelige rammevilkår. Min opfordring til politikerne på Christiansborg lyder derfor på, at de skal give os nogle rammevilkår, der matcher det potentiale, der er i landbruget. Og så skal vi nok få det til at fungere herude i Forkantsdanmark, udtaler borgmesteren blandt andet.

Også LandboNords formand Niels Vestergaard Salling holdt dyrskuetale, hvor han blandt andet lagde vægt på, at forbedrede rammevilkår er en absolut nødvendighed, hvis dansk landbrug skal kunne konkurrere med vores nabolande Tyskland og Sverige, som for længst er tilbage på sporet efter krisen.

De bedste dyr blev præmieret

I løbet af formiddagen blev de 150 tilmeldte dyr bedømt, og de bedste dyr blev præmieret. Vinderne i de forskellige kategorier blev blandt andet:

Skuets bedste ældre Holstein kom fra Niels Hansen ved Brovst

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skuets bedste yngre Holstein kom fra Solbakken Agro ved Aabybro

Skuets bedste yver Holstein kom fra Niels Hansen ved Brovst

Skuets bedste besætningsgruppe, malkekvæg (Holstein), kom fra Niels Hansen ved Brovst

Skuets bedste køddyr blev en Charolais?tyr fra Jan Larsen ved Øster Assels

Skuets bedste hest blev en Jydsk følhoppe fra Emil Aarup Dalsgaard ved Farsø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frieser Nord leverede et tempofyldt show

På eftermiddagens program var Frieser Nord, der underholdte med deres show "Engle og Dæmoner". Her var publikum vidne til et show i et hæsblæsende tempo med flotte heste og kostumer. Showet var bygget op omkring en gruppe Ringenes Herre-inspireret sorte ryttere, som indtog den store ring på dyrskuepladsen.

Arrangørerne bag Fjerritslev Dyrskue takker både udstillere, publikum og de mange frivillige for at være med til at skabe en herlig dag i de skønne omgivelser på dyrskuepladsen i Fjerritslev.