Abonnementsartikel

Afhøringen af vidner trækker ud i Vestre Landsret, hvor Bæredygtigt Landbrug sag behandles i denne uge. Der tales allerede om at finde flere retsdage.

Vidneafhøringerne er fortsat i gang torsdag eftermiddag i Bæredygtigt Landbrugs sag om at opnå opsættende virkning for de danske gødningsnormer, mens sagen verserer.

Dermed har Bæredygtigt Landbrugs advokat, Hans Sønderby, endnu ikke indledt sin procedure, som efter planen skulle i gang klokken 13.30 torsdag med modpartens procedure samt replik og duplik fredag formiddag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommerne har derfor på nuværende tidspunkt luftet muligheden for, at det kan blive nødvendigt at finde yderligere retsdage for at opnår den fornødne tid til at gennemføre sagen.

Midt på eftermiddagen har følgende vidner været i vidneskranken: Biolog, Ph.D. Gitte Blicher-Mathiesen, Aarhus Universitet, og professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, mens retten endnu mangle at høre vidneforklaringen fra seniorforsker Brian Jacobsen, Sektion for Miljø og Naturressourcer på Københavns Universitet.