Frem mod græssæsonen 2015 har A.P. Jørgensen i Ribe haft godt salg i de lysegrønne maskiner fra Claas.

Det er blandt andet blev til finsnittere, river, vender og pressere, men en af de helt store sællerter i Ribe og omegn har været fortskårlæggeren Claas Disco 3600 FRC, der er monteret med gummivalsecrimper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ny ting, at kunderne efterspørger gummivalse crimperen, og det har Iwer Dall fra LMB en forklaring på.

- På grund af de danske gødningsregler, er det nødvendigt, at vi får det maksimale ud af afgrøderne. Gummivalsecrimperen er særligt effektiv til crimpning af proteinholdige afgrøder såsom rødkløver og Lucerne, siger han og fortsætter:

- Gummivalsecrimperen har den egenskab, at den maser stænglen og ikke spilder bladmasse. Derfor er den velegnet til helsæd hvor skåret fra frontmaskinen lægges som en måtte i midten og dernæst lægges materialet med sideskårlæggeren ovenpå. Dermde undgåes drysseeffekten, hvor man spilder kerner og bladmasse, og man undgår også jord i ensilagen.

Frontskårlæggerne med gummivalsecrimpere er hovedsagligt blevet soligt til maskinstation og mælkeproducenter, der har fokus på kvalitetsgrovfoder gennem optimal forvejring og mindst mulig spild af de værdifulde grovfoder.

Et andet varmt salgsobjekt hos A.P. Jørgensen er Claas Disco 9200 C AS som er et butterfly sæt med bånd. Det er bygget til krævende forhold og er markedsledende i Tyskland blandt andet til skårlægning af mange tusinde hektar biomasse til biogas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claas introducerede ligeledes i 2015 Max Cut knivbjælken i alle skårlæggere. Max Cut er en ny knivbjælke med nyt design, der sikrer væsentlig større overlap mellem knivene og dermed perfekt klippemønster. Det giver hurtig genvækst af afgrøderne ved et væsentlig mindre kraftbehov.