Abonnementsartikel

Det tyske marked er den største aftager varer fra den danske fødevareklynge. Sidste år eksporterede fødevareklyngen mere til Tyskland end til BRIK-landene, og eksporten ser ud til at stige.

Det bedste eksportmarked for den danske fødevareklynge er ikke på den anden side af kloden. Det er på den anden side af grænsen i Jylland. Derfor er Landbrug & Fødevarer sammen med en række danske fødevarevirksomheder med, når Kronprinseparret i dag starter et tredages officielt besøg i Tyskland.

-Sidste år eksporterede den dansk fødevareklynge for mere end 28 milliarder kr. til Tyskland. Det gør Tyskland til det største marked for den danske fødevareklynge, og derfor er det vigtig for os, at være en del af handelsdelegationen på Kronprinseparrets officielle besøg i Tyskland, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

18 procent

Til sammenligning udgjorde eksporten til alle BRIK-landene (Brasillien, Rusland, Indien og Kina. (red.)) i 2014 11 procent af fødevareklynges eksport, mens eksporten til Tyskland udgjorde 18 procent. Det er især den gode kvalitet og den store fødevaresikkerhed omkring de danske fødevarer, der lokker tyskerne til at handle dansk.

-Tyskerne lægger stor vægt på, at fødevaresikkerheden er i orden, og på det punkt kan vi virkelig levere. Vi er kendt og respekteret for virkelig høj fødevaresikkerhed i den danske fødevareproduktion. Samtidig har danske fødevarer et rigtig godt ry i Tyskland, og det skal vi forså at benytte os af, siger Karen Hækkerup, og fortsætter:

-I Landbrug & Fødevarer vurderer vi, at eksporten til Tyskland har potentiale til at stige med 2,8 milliarder kr. i 2016.

Dansk madkultur

Landbrug & Fødevarer er sammen med en række fødevarevirksomheder og turistorganisationer med på den del af turen, der beskæftiger sig med fødevarer og gastronomi kaldet "Tasty Living". Her er både danske fødevarer, der kan købes i Tyskland, og dansk gastronomi i Tyskland og Danmark i fokus.

-Igennem en række arrangementer under "Tasty Living" vil vi præsentere det tyske marked for danske fødevarer og dansk madkultur, så tyskerne forhåbentlig får smag for mere dansk mad. Både når de står i deres lokale supermarked og skal handle ind, men også når de skal beslutte, hvor de vil rejse hen og få en kulinarisk oplevelse i fremtiden, siger Karen Hækkerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer er med under hele Kronprinseparret besøg i Tyskland, der varer fra den 19. til den 21. maj. Delegationen besøger i løbet af de tre dage Hambrug og München.