Abonnementsartikel

Roskilde Dyrskue breder sig over 35 hektar, og maskinudstillingen alene byder på 150 udstillingsstande, mens kvægudstillingen i år tæller 584 stykker kvæg.

På Roskilde Dyrskue er det essensen af dansk landbrug - dyr og maskiner - der er fokus på. Dyrskuet er en kærkommen lejlighed til at opleve dansk landbrug helt tæt på, og maden kan følges hele vejen fra jord til bord. Turen starter i maskinudstilling, hvor 150 stande præsenterer de nyeste landbrugsredskaber. Gå videre til dyreudstillingen, hvor der blandt andet kan opleve 282 stykker malkekvæg og 302 stykker kødkvæg.

Turen slutter ved bordet. Med over 40 fødevarerelaterede stande, flere arbejdende madværksteder og mere end 30 madsalgsboder, er der noget for enhver smag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spisekammeret

I Spisekammeret præsenteres den regionale mad- og fødevarekultur i en stor fødevareudstilling, der også rummer et interaktivt madværksted, hvor producenternes råvarer i fokus. Madværkstedet er i år udviklet i samarbejde med Sæson.dk, sammenslutningen af danske frugt, grønt og bæravlere.

Økocamp er Roskilde Dyrskues område for økologi. Også her er der udstilling og information om økologernes arbejde og mange stande, der præsenterer mangfoldigheden i de økologiske fødevarer. Økologien fejrer 25 års fødselsdag og det gør vi også på Økocamp, hvor økobønder fra hele Sjælland mødes til festligheder, som alle kan deltage i. Økocamp har også et madværksted, hvor deltagerne kan lave deres egne grillpølser, efter kyndig vejledning. Sammen med Mejnerts Mølle kan gæsterne selv male korn og bage deres eget brød af det.

Roskilde Dyrskue afholdes på Roskilde Dyrskueplads den 5. - 7. juni.