Abonnementsartikel

Miljøudvalget og Fødevareudvalget skal se på planteværn.

Folketingets Miljøudvalg og Fødevareudvalg har sagt ja tak til information fra Dansk Planteværns demonstrationslandbrug og Økologisk Landsforening til at se på, hvordan man kan forene effektiv landbrugsdrift og naturhensyn.

Besøget finder sted tirsdag den 9. juni hos Dansk Planteværns demonstrationslandbrug, Ryegaard, i Kirke Såby og det økologiske landbrug Mejnerts Mølle ved Svebølle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Ryegaard skal politikerne se, hvordan et "moderne, effektivt landbrug kan forenes med naturhensyn og miljø". Der er etableret en række biodiversitetsaktiviteter i form af naturstriber, lærkepletter og insektvolde. Derudover fremvises, hvordan plantebeskyttelsesmidler anvendes i praksis, og deres betydning for planteproduktion.

Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforeningen har arrangeret besøg ved det økologiske landbrug Mejnerts Mølle, der driver Mejnerts landbrug på 870 hektar i Svebølle. Formålet er at se, hvordan man kan dyrke produktivt uden brug af sprøjtegifte. Mejnerts Mølle forarbejder desuden deres eget korn.