Abonnementsartikel

Med midlet Maxammon styrer Vittarpgaard mod øget vompleje og bedre klovsundhed.

Tidligere har der været store udfordringer i stalden på Vittarpgaard ved Outrup nær Varde - især klovsundheden har drillet. Men nu oplever Henning Jensen og Jesper Arnth en positiv udvikling på bedriften. Noget, der måske har er en medvirkende årsag, er, at de har indført en højere andel af hjemmeavlet foder.

Kornet behandles med midlet Maxammon. Jesper Arnth peger på, at vandprocenten dermed ikke behøver være så lav, og han regner med, at der høstes med omkring 14-25 procent vand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft 70 ton korn behandlet med Maxammon igennem køerne siden september, fortæller Henning Jensen og fortsætter:

- Vi har brugt byg til at starte med, men er begyndt at supplere med rug, da vi løb tør for byg.

Indtil videre tegner det positivt at behandle kornet på denne måde.

Kalve og kvieopdræt er også begyndt at få af kornet. Småkalvene får en specialblanding mikset med kofoder, mens de yngste kvier får toppet med korn oven på deres foderration.

Hos køerne er det planen, at noget af A-blandingen skal ud af karrusellen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man kommer ned i mængden, vil det give bedre mulighed for at erstatte noget af det med Maxammon-korn, forklarer Jesper Arnth.

Han tilføjer, at de regner med en besparelse på cirka 125.000 kroner ved at erstatte med Maxammon-korn.

Læs mere i Bovi

Læs mere i den nyeste udgave af Bovi, der udkommer fredag den 15. maj.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.