Abonnementsartikel

Stroco-Agro nær Hammel i Østjylland afholder to dags demonstration af Horsch-produkter. Der er Danmarkspræmiere på ny Focus og Express såmaskiner og Case IH Magnum med bælter.

Den 12 og 13. maj afholder den danske Horsch-importør, Stroco-Agro nær Hammel i Østjylland, stor maskindemonstration, hvor en bred lifte af Horsch-maskinprogram fremvises i det rette element - kørende i marken.

Der er rig mulighed for at se både velkendte produkter - men også helt nye. Blandt andet er der Danmarkspræmiere på Horsch Focus ST. Maskinen er en udbygning i den efterhånden ret så populære model i Danmark: Horsch Focus TD.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ST-maskinen er en Strip Till tandsåmaskine, som til demonstrationen er monteret med en otte rækket majssåmaskine, hvor rækkeafstanden er 75 centimeter - og dermed er tandafstanden på hovedrammen også 75 centimeter.

Enkornssåmaskinen til majsen er hængt i et trepunktsophæng, og denne kan afmonteres, og der kan monteres en såmaskine til korn i stedet. Der kan monteres yderligere tænder med 32,5 centimeters afstand, således jorden bearbejdes i samme Strip Till-koncept - blot til korn.

Maskinen kan placere gødningen ved hver tand, som går ned til 40 centimeters arbejdsdybde. Gødningen kan placeres tre forskellige steder - enten i toppen af tanden, i midten eller i bunden.

Desuden er der også Danmark præmiere på den nye tre meter Horsch Express 3 KR rotorharve såsæt. I første omgang kan Express KR kun leveres i tre meters arbejdsbredde. En firemeters version, vil være tilgængelig i et begrænset antal til efteråret.

Magnum med bælter

Foruden de røde nyheder i Horsch regi, så er der også en helt ny rød traktor, blandt de mange arbejdende heste: Case IH Magnum 380 CVX RowTrac. Der er tale om endnu en Danmarksprimære, da der på nuværende tidspunkt kun findes to traktorer i Europa, og denne Magnum er den absolutte første i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Magnum'en har det nye kabinetag, som fremover bliver standard på Magnum-serien, som leveres med den nye motorteknologi, hvor der overholdes Tier 4 Final kravene til udstødningsgassen.

Traktoren er dog ikke specificerede til det danske marked, hvor den typisk vil komme med frontlift, større sporvidde, større spejle og mere arbejdslys.

Bælterne på traktoren leveres i enten 61 eller 76,2 centimeters bredde.                            

Traktoren er ret unik, da den ikke blot er monteret med bælter frem for hjul, men faktisk er opbygget præcis til at køre med en bælteundervogn. Det betyder at traktorens tank, trinbrædt, skærme er tilpasset bælteundervognen, og bagtøjet er lavet helt om sammenlignet med de øvrige Magnum-traktorer.

Det betyder også, at selvom traktoren er udstyret med bælter, så er tophastigheden 40 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På demonstrationen kan traktoren opleves med en seks meter Horsch Pronto-såmaskine.

Helt frem til klokken 20 i dag og i morgen kan de mange arbejdende Horsch-maskinerne ses i arbejde hos Stroco-Agro. Der er desuden udstillet en række maskiner, fra det øvrige import-program fra Stroco-Agro, som blandt andet tæller Annaburger og Bergmann spredere og vogne.

Maskinbladets udsendte tog en masse billeder - hold øje med maskinbladet.dk, de vil senere blive uploadet.