Abonnementsartikel

Danish Agro, Vestjyllands Andel og det tyske grovvareselskab Agravis har nu fået konkurrencemyndighedernes godkendelse til opkøbet af den tyske koncern Getreide AG's grovvareaktiviteter.

Godkendelsen blev offentliggjort den 11. maj. I forbindelse med godkendelsen blev der givet tilsagn om frasalg af nogle afdelinger i delstaterne Brandenburg og Sachsen-Anhalt. De frasolgte afdelinger udgør en samlet omsætning i underkanten af 1 milliard kroner.

Opkøbet sker gennem de tre førnævnte selskabers fælles joint venture-samarbejde i DAVA Agravis International Holding A/S. Danish Agro og Vestjyllands Andel vil eje 75 procent og Agravis 25 procent af de nytilkøbte aktiviteter.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, glæder sig over godkendelsen.

- Vi er meget tilfredse med godkendelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder. Det betyder, at vi nu umiddelbart efter closing kan gå i gang med integrationen af de tyske aktiviteter i den øvrige koncern og få udnyttet de synergier, vi har identificeret. De opkøbte afdelinger og datterselskaber er stærke i den nordlige og østlige del af Tyskland, og passer dermed rigtig godt sammen med vores grovvareaktiviteter i Skandinavien og Østersø-regionen, hvor vi nu kommer til at stå endnu stærkere, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ceravis AG

De opkøbte grovvareaktiviteter fortsætter som en selvstændig juridisk enhed under et nyt selskabsnavn, Ceravis AG. "Cera" henviser til afgrøder og "vis" er latin for styrke og dynamik. Det nye selskab vil bestå af mere end 60 afdelinger, 500 medarbejdere og en omsætning i niveauet 7 milliarder kroner efter frasalget.

Den nye topledelse i selskabet vil komme til at bestå af Thorsten Pogge (59 år) og Henrik Stilund (44 år). Thorsten Pogge, der er tysker, indsættes som administrerende direktør i Ceravis AG. Han kommer fra en stilling som koncerndirektør og medlem af koncerndirektionen i Agravis, og har mange års erfaring med det tyske grovvaremarked. Henrik Stilund indsættes som COO i selskabets direktion og vil blive ansvarlig for råvare- og afgrødehandel samt risk management. Henrik Stilund er i dag medlem af direktionen i Danish Agro og er øverst ansvarlig for international handel og risk management i Danish Agro koncernen. Han vil fortsat varetage disse arbejdsopgaver ved siden af ledelsesarbejdet i Ceravis AG.

- Vi har nu fået en rigtig dygtig ledelse på plads, som jeg er sikker på vil kunne skabe gode resultater, når integrationen er på plads. Vi har en god fornemmelse af det tyske marked gennem eksisterende forretningsaktiviteter, men ikke mindst gennem vores strategiske samarbejde med Agravis, som vi med stor succes udvikler mange internationale aktiviteter sammen med. Det tyske marked er udfordrende, men også spændende og rummer mange forretningsmuligheder, som jeg er sikker på, at vi er i stand til at forløse i fællesskab, siger Christian Junker og fortsætter:

- Opkøbet af Getreide AG's grovvareaktiviteter vil styrke vores konkurrencekraft på den globale scene, som netop er en forudsætning for at vi kan servicere vores kunder og ejere bedst muligt, slutter han.