Den danske fødevareproduktion skal løbende udvikles, hvis vil skal bevare vores plads i førerfeltet. Derfor regeringens udspil om investeringer og iværksætteri positivt, mener Landbrug & Fødevarer

I udspillet "Bedre vilkår for investeringer og iværksættere" fremsætter regeringen en række initiativer, der har til formål at skabe udvikling i danske virksomheder og dermed gøde jorden for vækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danmark skal også i fremtiden satse på viden og udvikling. Det gælder både nye og etablerede virksomheder. Hvis vi skal bevare arbejdspladser uden for de store byer, er det vigtigt, at virksomhederne hele tiden kan spire, investere og udvikle sig, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Tredjestørst

Den danske fødevareklynge er verdens tredjestørste og beskæftiger 169.000. Den årlige eksport er på 151 milliarder kroner. Fødevarevirksomhederne er kendt for et højt videns- og kvalitetsniveau, og eksporten er kendetegnet ved højværdivarer.

- Hvis vi skal bevare vores plads i førerfeltet, er det vigtigt, at vi løbende udvikler og effektiviserer produktionen. Derfor er det positivt, at regeringen vil sætte forskningsmidler af til at styrke grundlaget for avanceret produktion. Der er fortsat potentiale i løbende at udvikle og effektivisere produktionsprocesserne, siger Karen Hækkerup.

Hun hilser også velkommen, at regeringen blandt andet lægger op til øget brug af crowdfunding og for at ville udvide Vækstfondens muligheder for låne- og vækstgarantier.

- Der er brug for, at både små og større virksomheder får lettere adgang til at låne. Den begrænsede adgang til finansiering er stadig en væsentlig barriere for vækst og dynamik i Danmark, siger Karen Hækkerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første skridt

Landbrug & Fødevarer påpeger dog, at regeringens forslag til tiltag alene bør ses som første skridt.

- Der er stadig behov for flere væsentlige tiltag, der kan fremme innovation og udvikling, ligesom der er behov for tiltag for at forbedre erhvervslivets generelle rammevilkår, så Danmark kan høste sit potentiale for vækst og arbejdspladser, siger Karen Hækkerup.

Du modtager denne pressemeddelelse fra Ritzau Info, Ritzaus pressemeddelelsestjeneste

Jeg ønsker ikke fremover at modtage pressemeddelelser fra denne afsender