Abonnementsartikel

Venstres statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen havde tilhørerne på sin side, da han onsdag aften stod over for 700 syd- og sønderjyske landmænd i Agerskov til et stormøde om dansk landbrugs fremtid.

Lars Løkke var inviteret af Agerskovgruppen for at fortælle mere om, hvad Venstre vil med dansk landbrug, såfremt partiet kommer i regering efter næste valg.

Aftenen blev indledt af Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen, der bød velkommen. Herefter overtog bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Peter Kjær Knudsen, talerstolen, og efter ham kunne aftenens hovedperson indtage rampelyset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Løkke præsenterede den 16-punkts lovpakke som skal gøre det nemmere at være landmand, som Venstre har fremlagt sammen med Dansk Folkeparti og De Konservative. Herudover kom han også med en bredside mod regeringens overimplementering. Emner som priser på landbrugets produkter, finansiering, miljøregulering og undergødskning var også på venstreformandens dagsordenen.

Virkelighedsnær

Lars Løkke lovede en mere virkelighedsnær politik fra Christiansborg i fremtiden:

- Jeg er enig i, at det grundlæggende problem er rammevilkårene, sagde Lars Løkke og fortsatte:

- I er udfordret - det ved jeg godt. Også selv om jeg ikke selv er rundet af dansk landbrug. Jeg hører også om landmænd, der må give op. Og jeg ved også godt, at de landmænd ikke kun er landmænd, der har lavet dårlige investeringer, prioriteret forkert eller er dårlige forretningsmænd. De er tynget af helt øjeblikkelige udfordringer, som vi er nødt til at tage alvorligt.

Den udtalelse blev mødt med stor sympati fra salen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vellykket

Aftenens arrangement blev betegnet som særdeles vellykket, og på trods af de alvorlige emner herskede der en god stemning, som blev bevaret under selve debatten, der blev af tidligere viceformand i Dansk Landbrug, Gert Karkov.

Jens Peter Aggesen sluttede aftenen med at takkede for det store fremmøde, og han takkede sponsorer samt LandboSyd og Sønderjysk Lbf. for hjælp til at arrangere Agerskovgruppens møder.