I 2015 er der udlejet 187 udstillingsstande på dyrskuepladsen i Aabenraa, og det er rekord for det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Det Sønderjyske Fællesskue afholdes på dyrskuepladsen i Aabenraa den 29. og 30. maj, og en måned før arrangementet afvikles, kunne dyrskuets tovholder, Erik Nissen, melde, at alle udstillingsstande var lejet ud. I år er der blevet plads til 187 stande - det største antal i skuets historie.

- Alt er fyldt op, og det er en rigtig god fornemmelse. Det er glædeligt at udstillerne bakker op om skuet, fortæller Erik Nissen.

Mere kødkvæg

Dyreudstillingen til det Sønderjyske Fællesskue tæller hvert år ca. 450 dyr. Erik Nissen fortæller, at antallet af malkekvæg, der udstilles i år stort set er det samme som sidste år, mens antallet af kødkvæg på udstilling er steget med 20 dyr.

I år tegner Simmentalerne sig for den største samling blandt kødkvæget, og Erik Nissen forklarer, at det med al sandsynlighed hænger sammen med, at foreningen Dansk Simmental i år kan fejre 40 års jubilæum.

Fødevareteltet udbygges

Et telt med præsentation af sønderjyske fødevarespecialiteter var en stor succes på dyrskuet i 2014, hvor dyrskuets gæster viste stor interesse udbuddet af fødevarer. Derfor udbygges konceptet yderligere i år, hvor teltet bliver større, og der bliver flere aktiviteter.

Formand for det Sønderjyske Fællesskue, Jørgen Popp Petersen, håber, at skuet i Aabenraa kan følge op på TV2?s program "Danmarks Bedste Amatørkokke", hvor sønderjyske Nelly Riggelsen og Rikke Buthler bød på Sønderjyske specialiteter. De to amatørkokke er således begge involveret i fødevareteltet på dyrskuet.

Dyrskueavis

Erik Nissen fortæller, at dyrskuet i år gentager sidste års succes, og udsender en husstandsomdelt dyrskueavis, i ugen op til dyrskuet. Avisen spiller en vigtig rolle i at øge kendskabet til dyrskuet, og i 2014 besøgte 22.000 personer arrangementet. Erik Nissen håber at besøgstallet også kan nå de højder i år.

- Vejret har meget stor betydning for sådan et arrangement som dette. Men kommer vi over 20.000 gæster, så er vi glade, siger Erik Nissen.