John Deere-forhandlingen i Estland er med øjeblikkelig virkning overtaget af selskabet Baltic Agro Machinery OÜ, der er Danish Agro og Vestjylland Andels fælles datterselskab.

Koncernchef Christian Junker siger i forbindelse med overtagelsen af forhandlingen, at det giver god mening af flere grunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dels er maskinhandel nu et selvstændigt forretningsområde i Danish Agro-koncernen med John Deere-forhandling i hele Finland, New Holland-forhandling i en stor del af Polen og en Agco-forhandling i Tjekkiet.

- Vores overtagelse af John Deere-forhandlingen i Estland er et klart udtryk for, at Baltikum er det næste område, vi vil gå ind i maskinhandel, siger Christian Junker.

Men han understreger, at Danish Agro ikke har hastværk med at folde sine ambitioner ud.

- Vi har blandt andet stor respekt for den recession, som er på de markeder, blandt andet i kraft af Ruslands-krisen, siger Christian Junker.

Står stærkt i Estland

- Vi mener således, at det er bedst at lade det udvikle sig step by step, og her er Estland det første land, vi går ind i med maskinhandel i Baltikum. Og det giver god mening, fordi vi har en stærk organisation i landet i forvejen, siger Christian Junker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fremhæver, at Danish Agro har en markedsandel på godt 45 procent inden for gødning, korn, planteværn, såsæd med videre samt opkøber 75 procent af al rapsfrø i landet.

- Det vil sige, at vi har en stærk platform med en stor kundeportefølje i Estland, og der er basis for stærke synergier over til vores bestående aktiviteter i landet, siger Christian Junker.

Synergi over grænsen

Han peger også på, at Estland ikke er et stort land, men ligger tæt på Finland, hvor Danish Agro allerede har John Deere-forhandlingen og dermed kan der også på den led høstes synergier over grænsen.

- Det er let at forestille sig omsætningen af brugte maskiner fra det ene til det andet marked. Og der bliver også et større indkøbsvolumen og mulighed for at styrke en række specialistfunktioner, fremhæver Christian Junker.

Ledelse på plads

Chef for den estiske forretning bliver Ants Puusta, som har været en del af Danish Agros forretning i Estland de seneste 10 år og derfor kender Danish Agro indefra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og hans salgsdirektør, som bliver nummer to i forretningen, har erfaring fra maskinbranchen.

Så også ledelsesmæssigt mener Christian Junker, at Danish Agro står stærkt med den nye John Deere-forhandling.

Bygger op fra bunden

Danish Agro overtager ikke det eksisterende forhandlernet i Estland, men opbygger selv forhandlingen gennem tre nye salgs- og servicecenter-afdelinger.

- Vi planlægger at bygge eller købe lokaler til de nye centre, og det er vigtigt at understrege, at vi går fuldt og helt ind i det her med udgangspunkt i John Deeres ?Agricultural and Turf machinery dealer? koncept siger Christian Junker.

Han forventer, at forhandlingen vil bidrage med en omsætning på 200-300 millioner kroner i løbet af tre år.