Abonnementsartikel

Avant og Dieci Danmark tager sammen på turné til en stribe dyrskue i løbet af sommeren.

Det er blevet forår, hvilket betyder tid til dyrskue. De grønne minilæssere fra Avant og de gule teleskoplæssere fra Dieci Danmark er teamet op, og tager sammen på Tour de Dyrskue 2015.

- Det er en fantastisk mulighed for at møde nye og eksisterende kunder, hvor vi får gode snakke om både minilæssere og teleskoplæssere - omgivet af maskiner, kvæg, heste, grise og får, fortæller Jørgen Jensen, indehaver af Sorring Maskinhandel A/S, som udgør Avant og Dieci Danmark sammen med Hørve Maskinhandel A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye produkter

At tage på dyrskue giver også mulighed for at vise nye produkter frem, og importørerne af de grønne og gule maskiner har da også nye produkter med sig.

Som noget nyt er det blandt andet muligt at få trepunktsophæng samt PTO til Avant minilæsser, hvilket giver mulighed for at anvende Avanten mere effektivt og til flere arbejdsopgaver.

Til kvægbruget har Avant to danskproducerede strøkasser med skive- og båndudkast med på turné. Salgschef Martin Jensen fortæller:

- Strøkasserne har en volumen på op til henholdsvis 1650 og 1850 liter, og kan strø flere forskellige former for materiale. Der er desuden mulighed for ekstra udstyr bestående af spalteskraber, sidekost, stalosan-anlæg og presenningsæt til strøkasserne.

Sædvanen tro medbringer Avant Danmark også et større udvalg af deres danskproducerede redskaber til landbruget, blandt andet foderindskubber, under-hegn-klipper, wraptang, ballespyd, ridebaneplaner med flere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alsidige Dieci

Hos de italienske Dieci teleskoplæssere finder man også noget for enhver. Den knækstyrede Agri Pivot leverer ifølge forhandleren god komfort i kabinen og et godt udsyn. Den er nem at komme omkring med på bedriften og let at bruge i praksis. Agri Pivot findes i fire forskellige modeller, hvor topmodellen T70 har en løftehøjde på 5,25 meter og løftekapacitet på 4.600 kg.

Til de mindre bedrifter, hestebrug eller fjerkræsproducenter er Mini Agri 25.6 det bedste bud fra Dieci. Den kan blandt andet klare håndtering af ensilage og udmugning. Samtidig er den let at styre og, da der kan anskaffes mandskabskurv til maskinen kan den bruges til rensning af tagrender, inspektion af tag og så videre.

Kan afløse traktor

Bruger man kun traktor til mindre opgaver, kan en af de to Dieci Agri Tech være et alternativ til traktoren. De har mulighed for terpunktsophæng og PTO, og teleskoplæsseren kan derfor afløse traktoren, når der eksempelvis skal vendes eller presses hø. Med den ene af de to modeller, Agri Tech 32.9 VS, får man desuden muligheden for både at løfte 3.200 kg og løfte op i ni meters højde.

Den gul-grønne karavane besøger blandt andet Landbrugsmessen Gl. Estrup, Det Sønderjyske Dyrskue, Roskilde Dyrskue, Hjørring Dyrskue, Landsskuet og slutter turen af i Ribe ved det Sønderjyske Dyrskue.