Abonnementsartikel

Det bliver ikke i denne omgang, at der bliver opført en ny vaskehal til svin ved grænsen mellem Danmark og Tyskland.

På et bestyrelsesmøde i Videncenter for Svineproduktion er det blevet besluttet, at skrotte planerne om at opføre en ny vaskehal til svinetransporter ved grænsen til Tyskland.

Det havde ellers været planen indtil nu, men nu er bestyrelsen altså kommet på andre tanker. Det var planen, at den nye vaskehal skulle højne sikkerheden mod Afrikansk Svinepest og i særdeleshed PED, som i øjeblikket spreder sig i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsen i Videncenter for Svineproduktion har dog besluttet, at den udgift, som opførsel og drift af vaskehallen ville give, ikke står mål med den ekstra beskyttelse anlægget ville medføre. Derfor har bestyrelsen valgt at opgradere det eksisterende vaskeanlæg ved grænsen.

Der bliver i øjeblikket indhentet en ekstern vurdering med en veterinærfaglig vurdering af sikkerhedsvasken. BBåde som den foretages i dag, med en optimering af det nuværende setup, og som det kan se ud med en ny vaskehal.

Når den eksterne vurdering af sikkerhedsvasken foreligger, så vil VSP-bestyrelsen tage stilling til om der skal arbejdes videre med yderligere at højne sikkerhedsniveauet.