De første kvægnøgler i Syddansk Kvæg for 1. kvartal 2015 er opgjort, og viser at dækningsbidraget er halveret i forhold til tilsvarende periode i 2014.

Ydelsen pr. ko pr dag er på niveau med 2014. Foder og øvrige stykomkostninger er 178 kr./ko højere end samme periode i 2014. Den lavere mælkepris betyder at dækningsbidraget pr. ko i første kvartal 2015 er faldet til 9.250 kr./ko i forhold til 18.179 i første kvartal 2014.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Skarpt fokus

- Det er afgørende for vores økonomi, at vi snart ser en stigning i mælkeprisen, siger kvægbrugskonsulent i Syddansk Kvæg Mette Kyrstein.

- Første kvartal 2014 var historisk god, men et gennemsnit på 9.250 kr./ko er kritisk for de fleste bedrifter. Vi må holde skarp fokus på vores omkostninger og håbe at mælkeprisen vil rette sig de næste måneder, udtaler Mette Kyrstein.

Kvægbrugskonsulenten forudser, at kvoteoverskridelsen i første kvartal og ophør af mælkekvoterne kommer til at betyder, at vi vil se en stigning i ydelsen de næste kvartaler.

- Der er ingen grund til at holde tilbage, siger hun og fortsætter:

- Vi ser flere landmænd som øger ydelsen, uden at omkostninger stiger tilsvarende. Hvis man vil holde fokus på ydelsen, kan man med fordel bruge KvægNøglen til at sammenligne egen bedrift med kollegaerne, så man sikrer god økonomi i den mælk der produceres, siger Mette Kyrstein.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analysen er lavet på de første 10 KvægNøgler fra første kvartal i Syddansk Kvæg, og det er de samme 10 bedrifter som indgår i både 2014 og 2015.