Abonnementsartikel

Franske Kuhn har de senere år udviklet og testkørt en ny type underplov kaldet T-underplov.

Testarbejdet med den nye type underplov fra Kuhn er blevet udført forskellige steder i Europa. I Danmark er der således testet 75 sæt af T-underploven fordelt over det meste af landet.

Fokusområder

I udviklingsarbejdet har der især været fokus på tre områder: Minimalt trækkraftbehov, perfekt vending af jorden, samt plads til store traktordæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producenten forklarer, at den nye T-underplov er udviklet med en spids angrebsvinkel imellem landsiden og skærets forkant. Det giver et minimalt trækkraftbehov og et lavt forbrug af brændstof. Et markant skrueformet og langt design af T-underplovens muldplade sørger for at jorden vendes på en god, smidig måde. T-underploven sikrer at stub- og planterester dækkes, sådan at risici for sygdom og ukrudt minimeres.

Kuhn lover desuden, at der kan laves et perfekt såbed med det skrueformede design, der fortsætter hele vejen ud af muldpladen og pakker overfladen

Store dæk

Brede dæk giver mindre strukturskade og hjulslip, og så øger de tilmed traktorens effektoverførsel og reducerer forbruget af brændstof. Under pløjningen skal der være plads til traktorens brede dæk i furebunden. T-underplovens muldplade har en speciel dyb form i den nederste del. Det skaber en meget bred furebund og gør det muligt at køre med brede dæk, uden at gå på kompromis med det gode pløjearbejde.

I handlen nu

- De første serieproducerede T-underplove er netop kommet til Danmark, og MI forhandlerne er klar til at

levere til efterårspløjningen med denne type underplov, fortæller produktchef hos MI, Per Monk Rasmussen.