Abonnementsartikel

Miljøstyrelsen har netop godkendt, at Efilor nu må anvendes til svampebekæmpelse i rapsen som en delt behandling.

Efilor er en flydende formulering specielt udviklet for anvendelse i raps, så der sikres en optimal afsætning, fordeling og vedhæftning af sprøjtevæsken. Efilor indeholder aktivstofferne boscalid (SDHI) og metconazol.

Efilor anvendes under blomstringen til bekæmpelse af knoldbæger- og skulpesvamp (alternaria). De to aktive stoffer har komplementær virkningsmekanisme, og sikrer en effektiv og langvarig beskyttelse af afgrøden. Indholdet af boscalid øger endvidere skulpestabiliteten, og reducerer dermed risikoen for frøspild.

En svampesprøjtning skal udføres i fuld blomst, når de første kronblade falder fra hovedskuddet. Knoldbæger- og skulpesvamp er de vigtigste sygdomme at beskytte rapsen mod. Virkningstiden af en svampesprøjtning er normalt kun to uger afhængig af vejrforhold og dosering.

Ved split-sprøjtning kan virkningstiden forlænges. Den første sprøjtning udføres i begyndende blomst, og der følges op ved fuld blomstring. Bliver blomstringsperioden lang, er det vigtigt at vi har en tilstrækkelig lang periode med en effektiv beskyttelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Produkt med gammel etikette må anvendes på samme vilkår som på ny etikette, hvis man har etiketten. Etiketten kan printes fra www.middeldatabasen.dk